Digidexo.com

Tension Myositt syndrom

Tension Myositt syndrom er et begrep, skapt av Dr. John Sarno of New York University, som refererer til kroniske rygg, skulder og / eller nakkesmerter uten noen åpenbar fysiologisk årsak. Mens diagnostikk og behandling ikke er universelt akseptert av store deler av det medisinske miljøet, har Sarno hatt mye suksess i behandling av kroniske ryggsmerter av pasienter som har hatt liten lettelse fra andre behandlinger.

Årsaker

Tension myositt syndrom er en psykosomatisk sykdom, mao det er ikke forårsaket av en fysiologisk faktor, men heller en mental en. Dr. Sarno så mange pasienter med tilsynelatende uhelbredelig rygg og muskelsmerter, som konvensjonelle behandlinger ikke var vellykket, eller var bare vellykket for svært korte perioder. Etter videre observasjon, fant han at de fleste kroniske fantom tilbake og muskulære smerter lider var alle også å gjøre med fortrengte følelser, spesielt sinne. Smerten, han mente, ble skapt av kroppen som en "sosialt akseptabelt distraksjon", og ble forårsaket av hjernen begrense blodstrøm (og dermed oksygen) til de berørte områdene. Dr. Sarno har hevdet at opptil 95% av kroniske ryggsmerter er et resultat av spenning myositt syndrom.

Symptomer

Symptomene på spenning myositis syndrom kan være omfattende, men fokusere mest på rygg, skulder og nakke smerter som stammer i musklene. Smerte kan også være til stede i knær, ben, føtter og andre steder. Smerten er kronisk, og konvensjonell behandling kan gi kortvarig lindring, men det vil returnere til tross for nevnte behandling.

Diagnose

Diagnosen stilles etter andre tilstander er utelukket. Hvis en pasient lider av kroniske smerter i korsryggen eller kroniske smerter andre steder i skjelettmuskelsystemet, bør en detaljert medisinsk eksamen utføres for å utelukke andre underliggende årsaker, som for eksempel herniated plater, svulster, og skjelettlidelser eller muskelsykdommer. Når det er fastslått at smerten i seg selv ikke har noen underliggende fysiske eller patogen årsak, myositis en diagnose av strekk syndrom kan gjøres, og behandlingen kan fortsette.

Behandling

Fordi spenningen myositt syndrom er en psykosomatisk lidelse, er Sarno behandling i stor grad lærerikt. Pasientene er utdannet om sykdommen selv, hvordan det påvirker dem, og må først akseptere det faktum at smerten ikke er forårsaket av en underliggende tilstand, men av sin egen stress, spenninger, og hjernens reaksjon på disse forholdene. Etter oppstår aksept, andre konvensjonelle behandlinger pasienten får stoppet slik at man ikke utilsiktet forverre smerten de opplever.

Pasienten må være i stand til å konfrontere de bakenforliggende årsakene til stress i livet, og deltakelse på støtte grupper og møter er vanligvis foreskrevet for å hjelpe dem i denne prosessen. Legen kan også foreskrive andre ukonvensjonelle midler for terapi, for eksempel meditasjon, avspenningstrening og kognitiv-atferdsprogrammer.

Prognose

Sarno hevder at opptil 85% av alle sine pasienter som er diagnostisert med spenning myositt lidelse gjengis smerte fri etter å ha fulgt den foreskrevne behandling protokollen, forårsaker en stor økning i deres livskvalitet samt en generell nedgang i stressnivået.