Digidexo.com

Bivirkninger av magnesium kosttilskudd

Magnesium er et element som er viktig for kroppens normale funksjon. Det er den fjerde mest rikelig element i menneskekroppen. Det hjelper å kontrollere blodtrykket, bidrar til å holde hjerterytmen normal og kan bidra til å forebygge osteoporose.

Historie

Magnesium er et grunnstoff med symbolet Mg. Den er først og fremst avledet fra sjøvann. Det er også funnet som en malm. Det ble først fremstilt i England i 1808 som metall, og til slutt ble produsert i sin sammenhengende form i 1831. Magnesium kosttilskudd har vært tilgjengelig i en årrekke. En av de første produsert var magnesiumoksyd --- det er en av de mest vanlige former for magnesium, men det er også den minste sannsynlighet for å bli absorbert lettere av kroppen. Magnesium-citrat har blitt funnet å være mye mer effektive og mer sannsynlig å bli brukt av kroppen.

Betraktninger

Ved bruk av magnesium kosttilskudd, er det viktig å huske på at overskytende mengder av magnesium i kroppen må bli filtrert ut av kroppen gjennom nyrene. Mens det er vanskelig å overdose på magnesium fra kosten kilder, overdose med kosttilskudd er mulig, spesielt hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon. Når høye doser av magnesium blir brukt som cathartics, eller avføringsmidler, kan overdose av magnesium oppstå selv uten nedsatt nyrefunksjon.

Funksjoner

Magnesium kosttilskudd er tilgjengelig i flere forskjellige former. Magnesium er i multivitaminer, det er en viktig ingrediens i de fleste syrenøytraliserende, og det er ofte brukt som et avføringsmiddel (slik som din besteforelder favoritt, Epsom salter.) Den er også tilgjengelig i injiserbare former. Magnesium er også tilgjengelig i mange av maten du spiser. Nøtter, kakao, krydder, te og grønne bladgrønnsaker er gode kilder til magnesium. Dessverre, kan matlaging og moderne mat raffinering ødelegge magnesium i mange av maten vi spiser.

Advarsler

Å ta for mange magnesium kosttilskudd kan føre til kvalme, lavt blodtrykk, kramper, muskelsvakhet og diaré. Folk som tar diuretika eller hjerte medisiner bør sjekke med sin lege før du tar noen form for magnesium tilskudd. Hvis en alvorlig overdose av magnesium skjer, kan det føre til en irreversibel unormal hjerterytme, som kan være dødelig. Det høyeste nivået av magnesium en person kan ta per dag er 65 mg for barn i alderen 1 til 3, 110 mg for barn i alderen 4 til 8, og 350 mg for noen i en alder av 9. Det anbefales at du holder inntaket nivå noe under disse nivåene for å unngå eventuelle problemer fra overdosering. Hvis du har noen form for tarmsykdom, sjekk med legen din før du tar noen ekstra magnesium.

Expert Insight

Selv en mild magnesiummangel kan sette en person i fare for flere sykdommer. Magnesium-mangel har også blitt assosiert med Type 2 diabetes. Magnesium brukes til å behandle flere tilstander, som for eksempel flere astmaanfall og svangerskapsforgiftning under svangerskapet.