Digidexo.com

Hvordan behandle hårtap Fra Kjemoterapi

Håravfall fra kjemoterapi rammer menn og kvinner, og kan innebære hodebunnen, øyenbryn, øyevipper, underarmer, kjønnshår, og ansikts-og hud hår. Hårtap starter vanligvis 10 til 14 dager etter behandlingsstart, og fortsetter så lenge som en måned etter at behandlingen er avsluttet. Mesteparten av tiden, er håravfall midlertidig. Håret begynner vanligvis å vokse fire til seks uker etter at behandlingen avsluttes og vokser tilbake helt i 6 til 12 måneder. Mens det er ingen sikker måte å forhindre håravfall, er det ting du kan gjøre for å prøve å begrense eller takle hårtap.

Hvordan behandle hårtap Fra Kjemoterapi

•  Planlegg før du starter kjemoterapi. Unn håret forsiktig. Ikke farge eller bleke håret ditt eller få en permanent. Ikke bruk curling strykejern, varme valser eller blås tørketrommel. Air tørke håret, og ikke vaske det hver dag. Vurdere å kutte håret slik at det ser fyldigere og å gjøre hårtap mindre merkbar. Tenke på å kjøpe et skjerf, turban, lue, parykk eller parykk.

Snakk med din onkolog om bruk av minoxidil (rogaine) under og etter behandling. Mens minoxidil ikke forhindre håravfall, det er noen bevis for at det kan fremskynde gjenvekst. Tenk falske øyevipper eller permanent makeup hvis du har mistet øyebryn eller øyevipper.

Spør onkolog om du kan bruke en kald cap under kjemoterapi. Selv om hetten kan være ubehagelig, kan avkjøling av hodebunnen bidra til å forhindre håravfall med enkelte legemidler.

Unn håret forsiktig. Bruk en myk børste, mild shampoo, og en god balsam. Vask håret bare når det er nødvendig.

Vær oppmerksom på at hårets farge og tekstur kan være annerledes når det begynner å vokse ut igjen, men det bør være tilbake til normalt i tre til seks måneder. Hodehår vokser tilbake raskere enn øyenbryn og øyenvipper. Snakk med en skjønnhetsekspert om den beste shampoo, balsam, mousse, gel og andre produkter for den nye hårvekst. Oppsøk en støttegruppe eller snakke med en rådgiver hvis du har problemer med å håndtere hårtap.

Hint

  • Forsikring vanligvis dekker hele eller deler av kostnadene for en parykk eller parykk; få en resept fra din onkolog. Du kan også sjekke med din onkolog om grupper som leverer gratis eller lave kostnader parykker og hairpieces.
  • Permanent skallethet er ekstremt sjeldne.