Digidexo.com

Tegn og symptomer på tidlig HIV-smitte

Mange mennesker opplever en influensalignende sykdom i tiden like etter hiv. Disse symptomene følger løpet av en ganske normal influensa og klare opp i løpet av kort tid, hvor HIV går inn i sitt asymptomatisk fase. Noen mennesker opplever ikke symptomer eller ikke anerkjenne deres symptomer som signifikant. Symptomer presentere seg også annerledes hos barn. Den eneste måten å vite ens HIV-status er med en test.

Akutt HIV-smitte

Ifølge HIV-Symptoms.info, symptomer på akutt HIV-infeksjon inkluderer feber og hodepine, smerter og smerter, sår hals, hovne lymfeknuter, trøtthet, utslett og fordøyelsesproblemer. AIDS.org rapporterer at disse symptomene vanligvis utvikle seg mellom to uker og en måned etter at viruset har fått kontrakt og vil rydde opp innen en måned.

Asymptomatic Akutt HIV-smitte

Mange folk ikke opplever symptomer i det hele tatt som følge av akutt HIV-infeksjon, og vil ikke oppleve noen symptomer før HIV-sykdom har avansert til sin tredje, symptomatisk scenen. Selv når folk faktisk får symptomer og oppsøke medisinsk behandling for dem, disse symptomene vil sannsynligvis ikke føre til en diagnose av HIV. En diagnose av influensa eller andre influensalignende sykdom er en mye mer sannsynlig forklaring på symptomene.

Testing

Testing er den eneste måten å bekrefte om HIV har fått i oppdrag fordi symptomene på akutt HIV-infeksjon er diagnostisk. Hvis en person mistenkte hun kan ha smittet med hiv, bør hun oppsøke helsepersonell om HIV-testing (se Ressurser).

Symptomer hos barn

Barn opplever ulike symptomer på HIV enn voksne. Ifølge National Institute of Allergy and Infectious Disease (NIAID), inkluderer disse forkrøplet mental og fysisk vekst sammen med nevrologiske og motoriske problemer. Ifølge NIAID, om lag 20 prosent av barn født med hiv blir syk i løpet av første leveår, mens resten forblir friske før de når skolealder eller utover.

Symptomatisk HIV-sykdom

Mange folk ikke innser at de har smittet med hiv før den tredje fasen, som er kjent som symptomatisk HIV-sykdom. Dette skjer i gjennomsnitt 10 år etter smitte, men det er ingen måte å vite hvor lang tid dette vil ta for enhver person person. Symptomene på tredje-etappe HIV-sykdom inkluderer en kronisk influensalignende sykdom som som opplevde under akutt infeksjon. Andre symptomer er nattesvette, vekttap, soppinfeksjoner og pusteproblemer, ifølge HIV-Symptoms.info.