Digidexo.com

Årsak til Human Papilloma Virus

Human papillomavirus, eller HPV, er en infeksjon forårsaket av seksuell kontakt, som regel i løpet av vaginal eller anal sex. Når en person som bærer HPV engasjerer seg i hud-til-hud genital kontakt med en seksuell partner, kan viruset overføres lett. Dessverre, de fleste mennesker bærer viruset er klar over det; en annen viktig årsak til dette utbredt seksuelt overførbar infeksjon.

Betydning

Humant Papilloma Virus er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen i dag. Mens infiserte mennesker kan vise symptomer på viruset i form av genital warts, mange kvinner og de fleste menn ofte ikke viser noen symptomer, og fortsette å passere langs og hevde syklus av HPV-infeksjon uten å vite det. Mer sjelden, kan kvinner overføre HPV til sine nyfødte barn under vaginal fødsel, men forekomsten av dette i USA er ca 1 i 100.000.

Time Frame

Personer med HPV generelt kontrakten viruset rundt en alder av å bli seksuelt aktiv, og er mer sannsynlig at kontrakten og overføre viruset over tid som deres antall seksualpartnere mounts. Når noen er smittet med HPV, kan det ta måneder eller år før lesjonene eller genital warts vises.

Betraktninger

På grunn av den ofte lange og uforutsigbar tid mellom HPV-infeksjon og klinisk påvisning av viruset, er det ikke uvanlig for personer med HPV å overføre den til en eller flere seksuelle partnere uten kunnskap om å gjøre det. Dette kan også gjøre det vanskelig for personen å vite hvem overført viruset til dem i første omgang, som symptomer kan vises så lenge som et par år etter infeksjon. Også mange menn med HPV viser ingen tegn til viruset, noe som gjør dem mer sannsynlig å overføre sykdommen til nye partnere.

Misforståelse

Mens det er allment antatt at kondomer er 100 prosent effektive i å beskytte mot seksuelt overførbare sykdommer, dette er ikke alltid sant når det kommer til HPV. Foreløpig er kondomer 'effekt på å forebygge forekomsten av HPV ikke kjent, og det har vært mange tilfeller der HPV har oppstått selv når en kondom ble brukt fordi viruset smitter ved enhver hudkontakt rundt kjønnsorganene. Likevel, Centers for Disease Control and Prevention oppmerksom på at bruk av kondom er knyttet til lavere livmorhalskreft, som er direkte relatert til HPV.

Forebygging / løsning

Det er noen middel for forebygging mot HPV-infeksjon, herunder avholdenhet, bruk av kondom, og den nylig amerikanske regjeringen godkjente HPV-vaksine for kvinner, Gardasil. I tillegg er kvinner oppfordres til å gjennomgå årlige celleprøve tester med en gynekolog for å screene for stammer av viruset som kan forårsake kreft. Som det er i dag ingen FDA-godkjente HPV-test for menn, er konsekvent bruk av kondom en manns beste forsvarslinje mot overføring av viruset.