Digidexo.com

Hvordan å opprettholde en sunn vekt Når HIV Positive

Hvordan å opprettholde en sunn vekt Når HIV Positive


Utilsiktet vekttap er ofte et problem for HIV-positive individer. Ofte ledsaget av underernæring, svakhet og feber, kan det ødelegge livskvaliteten og reduserer en persons evne til å bekjempe opportunistiske infeksjoner. Derfor er det kritisk viktig for alle som er HIV positive til å gjøre alt mulig for å opprettholde en sunn vekt. Nøklene til suksess er å spise riktig, ved hjelp av vitaminer og kosttilskudd og overvåking vekt og ernæring.

Hvordan å opprettholde en sunn vekt Når HIV Positive

Overvåke og holde bestanddelene i sunn vekt

•  Koordinere med din lege og ernæringsfysiolog til å sette opp en vanlig overvåkingsprogram for komponentene i sunn vekt. Du kan lære hvordan du gjør noe av denne overvåkingen på egen hånd og få andre tester gjort når du kommer til klinikken din.

Lær å bruke din vekt sammen med tape målinger av din omkrets for å beregne din lean body mass og sjekke det hver uke når du veier inn.

Vei inn minst tre ganger i uken.

Hold en journal av vekten din, lean body mass, ernæring, trening og generell helse.

Få regelmessige laboratorieprøver for å overvåke vitamin og hormonmangler.

Etablere og følge en omfattende ernæring og treningsprogram

Etablere et omfattende ernæringsprogram basert på tre måltider om dagen, regelmessige sunne snacks og vitaminer og kosttilskudd foreslått av legen din og ernæringsfysiolog.

•  Tren regelmessig for å opprettholde din lean body mass og styrke appetitten.

Følg ernæring programmet nøye og vurdere det regelmessig med din lege og ernæringsfysiolog for nødvendige endringer basert på dine overvåkingsresultater.

Søk øyeblikkelig behandling ved de første tegn på HIV-relaterte herjer

Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever utilsiktet vekttap tilsvarende 5 prosent av kroppsvekten din, som du kan lide av HIV-relaterte herjer. Sløse er tydelig når utilsiktet vekttap overstiger 10 prosent av kroppsvekten, men tidlig intervensjon er den beste tilnærmingen.

Oppsøk umiddelbare endringer i ernæring og mosjon plan samt riktig medisinering for å motvirke indikasjoner på sløse. Legen kan diskutere med deg muligheten for å bruke menneskelig veksthormon, steroider eller andre medisiner for å behandle sløse.

Hint

  • Hvis du synes det er vanskelig å spise et stort måltid, bryte den opp i mini-måltider i løpet av dagen. Små porsjoner kan også gjøre maten mer appetittvekkende.
  • Flere pounds av uønsket vekttap kan være en avgjørende forskjell i styrke og evnen til en HIV-positive individs kropp for å bekjempe opportunistiske infeksjoner. Ernæring og vektkontroll kan være like viktig som alle andre element i behandlingsplanen.