Digidexo.com

Kan du sende HPV til avkommet ditt?

Kan du sende HPV til avkommet ditt?


Humant papillomavirus, eller HPV, er en sykdom mange kvinner er opptatt av. Det er seksuelt overførbare, og kan forårsake kjønnsvorter. Men det kan bli enda mer av en bekymring for gravide kvinner som er redd for at de vil passere HPV til deres ufødte barn. Ifølge forskning, er det svært sjelden at HPV vil bli videreformidlet til barnet, men det er anbefalinger du kan følge for å prøve og hindre det.

Hva er HPV?

HPV er gått gjennom seksuell kontakt i genital-regionen. Det er sjelden, men det kan også bli vedtatt i løpet av oral sex.

HPV er den vanligste seksuelt overførbare sykdommer, med tjenestemenn anslå at mer enn 20 millioner mennesker i USA har blitt smittet av sykdommen.

For kvinner øker HPV sjansen for å få livmorhalskreft. Det kan også forårsake kjønnsvorter. Men i mange tilfeller mennesker har HPV og vet ikke engang om det fordi det ikke skaper noen symptomer og ofte går bort av seg selv.

Viktigst, kan HPV forhindres. Gardasil er en vaksine gitt til kvinner i alderen 9 til 26, noe som bidrar til å hindre spredning av HPV.

Graviditet

Kvinner med HPV kan vise tegn eller de kan ikke. Gravide kvinner med kjønnsvorter og aktive former for HPV kan være lurt å ta ekstra forholdsregler når du leverer barnet.

Bare å ha HPV og bli gravid betyr ikke barnet ditt har nå HPV. HPV kan bare overføres ved berøring, så det er ikke automatisk spres til det ufødte barnet. Men legen din kan oppfordre deg til å ha en C-delen fødsel i stedet for en vaginal fødsel slik at barnet ikke kontrakt HPV.

Vil barn få HPV?

Det er svært sjelden at et barn vil få HPV selv under en vaginal fødsel, men det er opp til deg, din partner og legen din for å bestemme hva som er den beste metoden for deg.

Beskytte barnet

I noen tilfeller kan barnet få vorter i munn eller hals etter fødselen. Men generelt, er barnets generelle helse ikke er i fare. I noen tilfeller barnet utvikler vanlige vorter på hender eller føtter, som er lett å fjerne.

Snakk med legen din

Totalt sett er det beste rådet å snakke med legen din om hvordan du administrerer din HPV og hvordan denne ledelsen kunne endre seg når du blir gravid.