Digidexo.com

Hvordan behandle HPV for menn

Humant papillomavirus (HPV) er et uttrykk for over 100 virus som forårsaker ulike typer av unormal vekst på kroppen. Den mest omtalte formen for HPV dreier seg om en gruppe på rundt 30 virus som overføres seksuelt og påvirker reproduktive organer av menn og kvinner. De fleste mennesker med HPV har ingen symptomer, men andre har som følge av vorter og lesjoner som kan eller ikke kan utvikle seg til kreft. Foreløpig er det ingen diagnostisk verktøy for å finne HPV hos menn, noe som betyr at det må behandles på en symptom-by-symptom basis. Omtrent 50 prosent av amerikanske menn vil utvikle en HPV-infeksjon på et tidspunkt i livet.

Hvordan behandle HPV for menn

•  Gå til legen din hvis du har noen endringer i huden på eller rundt kjønnsorganene, inkludert din anus.

Bruk aktuelle behandlinger som anbefales eller foreskrevet av legen din for vorter. Som for vorter i ikke-genital områder av kroppen din, kan du være i stand til å bruke over-the-counter aktuell vorte behandlinger. Disse omfatter generelt å gni en spesiell krem ​​på området og dekker den i en periode på dager til vorten faller av. Legen din kan forskrive en lignende behandling (for eksempel Condylox) for underlivet.

Vurdere andre alternativ for vorte fjerning. Disse inkluderer brenning, frysing, eller kirurgisk fjerning av vorter, som alle bør gjøres av en lege.

Monitor vorter hvis anbefalt av legen din. Noen leger bare anbefaler å fjerne vorter (genital eller ikke-genital) hvis de forårsaker ubehag, smerte eller forlegenhet. Hvis de ikke bry deg og er ikke vokser eller multiplisere, kan du velge bare å holde et øye med dem.

Ta kontakt med legen din om hvordan å behandle penile eller analkreft, bør du utvikle noen av disse. Heldigvis, dette er en svært sjelden komplikasjon av HPV. Behandlingen består vanligvis av stråling, kjemoterapi eller en kombinasjon av begge. Symptomer å se etter er hudforandringer i området av penis og anus, samt blødninger, utflod, hevelse og endringer i avføringsmønster.

Hint

  • Den eneste sikre forebygging mot HPV er avholdenhet eller et monogamt forhold der hver partner har aldri hatt sex med en annen person. Kondomer kan redusere sjansen for å pådra HPV hvis du er seksuelt aktiv.