Digidexo.com

Hvordan å fortelle din partner du kan ha HPV

Hvordan å fortelle din partner du kan ha HPV


Siden den menneskelige papilloma virus (HPV) er svært smittsom, bør du snakke med partneren din om du har blitt diagnostisert. Prøver å fortelle partneren din at du har en seksuelt overførbar infeksjon (SOI) kan være skremmende og vanskelig, så du bør forberede deg på diskusjonen.

Hvordan å fortelle din partner du kan ha HPV

Lær alt du kan om HPV

•  Snakk med legen din om din HPV diagnose. Etter en HPV-test, bør legen være i stand til å fortelle deg om belastningen av virus du har vil føre til kjønnsvorter eller kan forårsake livmorhalskreft.

•  Besøk Center for Disease Control (CDC) som et utgangspunkt for web forskning på HPV (se Ressurser nedenfor). CDC vil alltid gi den mest oppdaterte informasjon tilgjengelig.

Skriv ut statistikken, risiko og forebyggende metoder for å dele med partneren din. Noen av artiklene som du finner interessant, din partner vil også. Gi ham med så mye informasjon som mulig, men gi ham tid til å gjøre sin egen forskning, så vel.

Fortell partneren din du har HPV

Samle all informasjon du kan om HPV og ha den lett tilgjengelig når du snakker med partneren din. Mens han kan ha en vanskelig tid med din diagnose, kan han føle seg mer komfortabel med de fakta som presenteres tydelig.

Finn en stille tid når dere to er alene og vil ikke bli avbrutt. La partneren din vet at du har en smittsom, seksuelt overførbare infeksjoner er vanskelig på begge av de involverte parter. Du bør sørge for at du passerer på informasjon når dere to er alene.

Gi partneren din tid til å reagere etter at du fortelle ham at du har HPV. Det er helt normalt for en person å først reagere negativt på nyhetene. Hold deg rolig og la personen vite at du trenger ham i løpet av denne tiden.

Vær ærlig med partneren din. Hvis du har stamme av HPV som forårsaker kjønnsvorter, må du la ham vite. Selv om du ikke gjør det, og du viser ingen symptomer i det hele tatt, du fortsatt trenger å la ham vite at du er bærer av viruset.

Diskuter med partneren din hvordan du skal fortsette med sex. Noen mennesker kan velge å unngå sex alle sammen, i stedet finne andre måter å være intime. Du bør gjøre beslutninger sammen og støtte hverandres meninger om saken.

Hint

  • Samle så mye informasjon om HPV som du kan, før diskusjonen. Samtalen vil gå lettere hvis du har svarene på spørsmålene partneren din kan spørre.