Digidexo.com

Best Pain Relief for divertikulitt

Divertikulitt er en tilstand karakterisert ved betennelse eller rive av unormale, marmor store lommer i fordøyelseskanalen. Disse lommene --- kalt diverticula --- utvikle med alder og finnes oftest i tykktarmen eller tykktarmen. Mild eller alvorlig abdominal smerte er et utbredt symptom på divertikulitt, og den beste måte å lindre smerten varierer med alvorlighetsgraden av tilstanden.

Forstå Divertikulitt Pain

Ifølge Mayo Clinic, er tilstedeværelsen av divertikulitt ofte annonsert av plutselige, sterke smerter i nedre venstre del av magen. I enkelte tilfeller begynner smerte mer gradvis og bygger seg over flere dager, eller det varierer i intensitet. Hvis du lider av divertikulitt, kan symptomene også inkluderer feber, kvalme, oppkast, betydelige endringer i avføringsmønster, og ømhet ved berøring i nedre del av magen. I tillegg har noen individer opplever oppblåsthet og rektal blødning. Se legen din for en skikkelig diagnose.

Home Care

Betennelsen av divertikulitt er vanligvis forbundet med en underliggende infeksjon. Hvis betennelse relatert smerte er mild eller moderat, kan du være i stand til å behandle symptomene dine hjemme. Den viktigste del av en hjemmepleierutine omfatter sengeleie kombinert med midlertidig bruk av en flytende diett utformet for å gi en hvilken som helst aktiv infeksjon tid til å gro. Hvis smertene letter, etter en periode på tre dager eller så du kan begynne å innføre high-fiber matvarer som grønnsaker, frukt og helkorn. I løpet av denne tiden, kan legen din også forskrive antibiotika for å drepe eventuelle bakterier smittekilder. Hvis symptomene er mer alvorlig, kan du bli behandlet med over-the-counter eller reseptbelagte smertestillende medikamenter. Imidlertid kan noen medisiner utløse forstoppelse og en forverring av symptomer, så legen må kanskje eksperimentere litt for å finne en passende løsning.

Sykehusinnleggelse

I noen tilfeller, er den begynnende spesielt akutt divertikulitt, som fører til mulig utbygging av peritonitt eller tarmobstruksjon. Hvis dette er sant for deg, kan legen din bestille sykehusinnleggelse og et kurs av intravenøs antibiotika. Når den akutte fasen er over, vil du sannsynligvis bli plassert på en høy-fiber diett som også kan omfatte kosttilskudd som psyllium å forbedre den generelle tarmfunksjonen.

Kirurgi

I enkelte situasjoner er langsiktig divertikulitt smertelindring best oppnås gjennom kirurgiske inngrep. Dette kan være sant hvis divertikulitt gjentar seg ofte, eller er ledsaget av en abscess, perforasjon i tykktarmen eller fistel (en unormal strukturelle forbindelsen i tykktarmen, eller med nærliggende organer).

Hvis en abscess er til stede, kan det tømmes gjennom et kateter som er plassert ved hjelp av en computertomografi (CT) scan eller ultralyd prosedyre. Din kirurg kan også bruke et prosedyre kalt tarm reseksjon å fjerne den skadede delen av tykktarm og feste sine gjenværende delene, eller feste tykktarmen til endetarmen. Denne teknikken kan bli utført som en tradisjonell åpen kirurgi, eller gjennom en mindre invasiv metode som kalles en laparoskopi. Hvis betennelsen i tykktarmen din er alvorlig, kan tarmen reseksjon kombineres med midlertidig eller permanent bruk av en kolostomi bag, som samler avføring utenfor kroppen.