Digidexo.com

Hvordan spise de fire mat grupper

Hvordan spise de fire mat grupper


På begynnelsen av 1990-tallet, Physicians Committee for Responsible Medicine etablerte The New fire mat grupper. Den PCRM erklærer New fire mat grupper for å være et sunnere alternativ til The Food Guide Pyramid som er fremmet av United States Department of Agriculture. Planen støtter fullt vegetarianer / veganer diett som er lav-fett og inneholder ikke kolesterol. For å være i stand til å spise de fire matvaregruppene, må du gjøre deg kjent med planen og vedta sine konsepter.

Hvordan spise de fire mat grupper

•  Identifiser de fire matvaregruppene som er hele korn, frukt, grønnsaker og belgfrukter. Vet hvilken gruppe individ matvarer faller inn og hva som anses som et egnet servering størrelse. For eksempel, sier NutritionMD.org en servering av hele korn er lik 1/2 kopp varm frokostblanding, en unse tørr kornblanding eller en skive brød.

•  Bestem anbefalte daglige antall porsjoner fra hver matvaregruppe. The New fire mat grupper antyder et minimum av fem hele korn, tre grønnsaker, tre frukter og to belgfrukter per dag.

utelate alle kjøtt, meieriprodukter og egg fra kostholdet ditt.

Unngå mat som inneholder hydrogenert trans-fett.

Legg en god kilde til vitamin B12. Vitamin B12 finnes i vanlige multi-vitaminer eller ved å spise minst en servering av mat beriket med vitamin B12 som forsterkede frokostblandinger eller befestet soyamelk.

Planlegg måltidene på forhånd og innlemme mat du liker i dine måltider. Dele daglige porsjoner i løpet av dagen, og prøver å spise minst en servering fra hver matvaregruppe til hvert måltid. Prøv for eksempel å innlemme hele korn, en frukt, en grønnsak og en belgfrukt i hvert måltid. Bruke matvarer med et høyere beløp av daglige porsjoner for større måltider og snacks.

Velg en rekke matvarer fra hver matvaregruppe hver dag. Plukk en rekke farger og forskjellige teksturer når du velger matvarer. Ikke vær redd for å prøve nye matvarer, fordi smaksløkene kan endre seg over tid. Prøv å lage matvarer en annen måte eller blending matvarer du normalt ikke liker i andre oppskrifter. For eksempel er gulrøtter most lett blandet inn i tomatsaus. Du beholder den ernæringsmessige verdien av gulrøtter, men legger ikke merke smaken i sausen.

Hint

  • Daglig kaloriinntak bestemmes av individuelle faktorer som alder, kjønn, vekt og aktivitetsnivå. Fordi disse faktorene varierer fra person til person, den beste måten å finne ut hvor mye du trenger å spise er å rådføre seg med legen din eller en lisensiert ernæringsfysiolog.