Digidexo.com

Liste over matvarer som ikke gjør deg Surt

Liste over matvarer som ikke gjør deg Surt


Å spise en overdreven mengde matvarer som har en syrlig effekt på kroppen etter fordøyelse kan føre til helseproblemer og sykdom. Foods enten har en syrlig eller alkalisering effekt. Sure matvarer legge hydrogenioner til kroppen din, og basiske matvarer fjerne dem. Mengden av hydrogen ioner bidrar til pH-nivået i blodet, som ideelt bør være alkalisk (7,35 til 7,45 på pH-skalaen). Ditt kosthold må inneholde mer basisk enn sure matvarer for deg å holde deg frisk. Selv sure matvarer er ikke helt usunn, bør du spise dem i moderasjon.

Frukt

Mange tror alle frukter er sure, noe som ikke er tilfelle. Du kan ikke skjelne en matens surhetsgrad etter smak. For eksempel sitrusfrukter smake surt, noe som fører mange til å tro at de er sure. I virkeligheten er imidlertid sitrusfrukter redusere surhetsgraden. Frisk frukt har en alkalisering effekt på kroppen din, inkludert epler, aprikoser, avokado, meloner, druer, kirsebær, kokos, sitrusfrukter, tropiske frukter, fiken, tomater, pærer, nektariner og mandariner. Unngå blåbær, tyttebær og hermetisert frukt, som de vil øke surhet.

Grønnsaker

De fleste grønnsaker har en alkalisering effekt på kroppen din, så sørg for friske grønnsaker en stor del av kostholdet ditt. Grønnsaker som reduserer surhet inkluderer rødbeter, brokkoli, selleri, grønne bønner, erter, alle typer bladgrønnsaker, løk, hvitløk, aubergine, søtpoteter, paprika, gulrøtter og agurk. Spise følgende syreproduserende grønnsaker i moderasjon: oliven, linser, mais og vinter squash.

Protein

Mest animalsk protein har en sur virkning på kroppen. Mens protein er viktig for helsen din, husk å spise riktig porsjonsstørrelser. For å finne ut porsjonene riktig for din alder, kjønn og nivå av fysisk aktivitet, besøk mypyramid.gov (se Ressurser). Fisk, fjærkre og lam er sure, men i mindre grad enn oksekjøtt, svinekjøtt og skalldyr. Alkaliske proteiner inkluderer mandler, hasselnøtter, kastanjer, tofu, whey protein og tempeh.

Korn

Mange korn er surt, er det imidlertid noen korn som gir et lavt nivå av alkalitet, noe som gjør dem til et bedre valg enn korn med høy surhet. Bokhvete, mais, hirse, villris og quinoa er lave alkaliske matvarer. Surt korn eller former for korn inkluderer brun og hvit ris, rug og hele korn brød, hvete pasta og kaker.

Meieri og Diary Bytter

De meieriprodukter varierer fra lave til høye nivåer av syre. Noen få er alkalisk, inkludert geit melk og ost. Forsurende meieriprodukter inkluderer melk og ost fra kyr, iskrem og smør. Buttermilk og yoghurt kan være ekstremt sure hvis de inneholder visse levende kulturer. Alkaliske meieri erstatter er soyamelk og soya ost. Forsurende melkeerstatninger er ris melk og mandelmelk.

Oljer, sukker og søtstoffer

Oljer, sukker og søtstoffer bør spises i moderate mengder som en del av et sunt kosthold. Olive, linfrø og rapsolje er alkalisk, mens margarin og smult er sure. Lønnesirup, rå honning, rå sukker, og Stevia - en urt som brukes som søtningsmiddel - er alkalisk. Alle kunstige søtstoffer er veldig surt. Bearbeidet, sukkerholdige matvarer som kaker, godteri og hermetisert frukt er svært sure og bør unngås.