Digidexo.com

Foods som balanserer pH i kroppen din

Foods som balanserer pH i kroppen din


pH refererer til surhet. Matvarer som kjøtt, meieriprodukter, brød og kaffe har en tendens til å øke pH-nivået i kroppen. Disse typer matvarer er også kjent som sur. Matvarer som lin, avokado og tomater er alternativt kjent som alkalisk. Balansere pH i kosten bidrar til å hindre vektproblemer, leddgikt, akne og allergier. Opprettholde et pH-nivå på 7,356 er ideell for å forebygge sykdom og ha en sunn kropp.

Surt Foods

For å balansere pH betyr ikke å fjerne alle sure matvarer. Spis sure måltider, slik som de blant annet ost, smør, muslinger og oksekjøtt, i moderate mengder. Spise for mye av disse matvarer kan tillate for skadelige bakterier til å vokse inne i kroppen. Begrense mengden av hvit pasta, melkeprodukter og rødt kjøtt kan bidra til å balansere pH ved å gi kroppen din moderate mengder sure matvarer.

Alkaline Foods

En av de mest fordelaktige alkaliske matvarer er alkalisk vann. Alkalisk vann har en pH-verdi på omkring 9 til 11, noe som betyr at det vil nøytralisere og fjerne skadelige avfall fra kroppen. Green-fargede matvarer er også alkalisk. Inkludert lime, avokado, agurk og spirer i kostholdet kan bidra til å balansere kroppslige pH. Linfrøolje, tomater og grønnsaksupper også bidra til å motvirke skader av svært sure matvarer.

Alternatives

Opprettholde en sunn kropp betyr ikke nødvendigvis å kutte ut visse matvarer. Finne sunne alternativer til favoritt sure matvarer tillater smaker og teksturer du begjærer uten tukling med kroppslige pH. Skifte melk med soyamelk, bytte ost i en salat for mandler eller laks i stedet for kylling vil bidra til å balansere pH uten å ofre smaken.