Digidexo.com

Physiology & Mekanismer av en enebolig Retina

Physiology & Mekanismer av en enebolig Retina


Netthinnen er en liten bit av vevet i øyet. Fysiologi av netthinnen er en komponent av klare, normalt syn. Ulike sykdommer, skader og naturlige faktorer kan føre til en netthinnen til å løsne. Symptomer på en frittliggende netthinnen, noe som innebærer en viss grad av nedsatt syn, utgjør et medisinsk nødstilfelle. En frittliggende netthinnen som ikke er behandlet raskt kan føre til permanent tap av syn.

Fysiologi

Netthinnen er en tynn, transparent og lys-følsomt vev som ligger i bakre del av øyet. Den hornhinnen og linsen i øyet sende lys til retina, som i sin tur sender visuell informasjon gjennom den optiske nerven til hjernen, hvor informasjonen blir behandlet. MedicineNet.com sammennetthinnen til filmen i et kamera; men netthinnen kan ta opp flere bilder. Den sentrale delen av netthinnen som kalles makula, og lyset reseptorer i på netthinnen er celler som kalles staver og tapper.

Detachment

En frittliggende netthinnen er en netthinnen som er blitt frakoblet fra den andre vev i øyet. Ifølge MedicineNet.com, er to tredjedeler av innsiden av øyet fylt med en klar glass gel. Hvis denne gel eller annen grunn blir koblet fra netthinnen kan det føre til at netthinnen til å rive. En revet netthinnen kan tillate glasslegemet gel å samle foran netthinnen og føre den til å fullt løsne.

Faktorer

Ifølge Medline Plus, kan en netthinnen rive av seg selv uten noen ytre årsak eller skade. Trauma til hodet eller øyet, komplikasjoner av katarakt kirurgi ", en familiehistorie med netthinneavløsning" og andre øyesykdommer kan føre til netthinneavløsning, ifølge National Eye Institute. Diabetes og alvorlig nærsynthet eller nærsynthet, kan også føre til en netthinnen til å løsne. Netthinneavløsning skjer vanligvis i bare ett øye; imidlertid, hvis netthinnen løsner fra det ene øyet retina av det andre øyet kan løsne senere.

Symptomer

Symptomer på en frittliggende netthinnen inkluderer sterke blinkende lys i sidesynet, tåkesyn, delvis blindhet, og "floaters" i synsfeltet. Den glass gel i øyet å trekke i eller å stange retina forårsaker blinkende lys forbundet med en frittliggende netthinnen. "flytere", som kan vises som flekker som flyter i synsfeltet er forårsaket av kondensert glasslegemet gel. Et annet symptom på en frittliggende netthinnen ligner en skygge over deler av synsfeltet. Tilstedeværelsen av et slikt skygge er årsak til en umiddelbar besøk til en øyelege.

Betraktninger

Ifølge Medline Plus, de fleste tilfeller av netthinneavløsning kreve kirurgi snart etter symptomer. En frittliggende netthinnen kan skje med folk i alle aldre. Ifølge National Eye Institute, frittliggende netthinne er mest vanlig blant kaukasiske menn over 40 år.