Digidexo.com

Mat Kilder av polyphenol

Mat Kilder av polyphenol


Polyfenoliske forbindelser, eller polyfenoler, er naturlige plante metabolitter som har antioksidantegenskaper hos mennesker. Det amerikanske Department of Agriculture har ennå ikke etablert et anbefalt daglig inntak for polyfenoler eller beregnet dagens gjennomsnittlige polyphenol forbruket i Amerika. Polyfenoler er kategorisert som enten fenoliske syrer, flavonoider eller tanniner, som alle er antioksidanter. Bare spise en rekke mat kilder av polyphenol gir tilgang til alle tre typer.

Frukt

Den mest populære kilde til polyfenoler, primært flavonoider og tanniner, er frukt. Mørk rød frukt har den høyeste konsentrasjonen av polyfenoler, spesielt mørke plommer, kirsebær og bær. Jordbær, blåbær og bringebær er en god kilde til ellaginsyre, en tannin. Epler, druer, pærer, honningmelon og tyttebær er også gode kilder til polyphenol antioksidanter.

Grønnsaker

Grønnsaker har generelt mye lavere polyphenol konsentrasjon enn frukt. Løk, brokkoli, kål, selleri, og persille er pålitelige kilder flavones og flavonoler, typer flavonoider. Rød-farget grønnsaker som rødbeter, kål og Rabarbra er høyest blant grønnsaker i total polyphenol innhold.

Korn og belgfrukter

Hele korn matvarer og belgfrukter er ofte koblet sammen fordi de utfyller hverandre i å danne et komplett protein. Begge er også gode kilder til polyfenoler. De fleste belgfrukter, inkludert bønner, erter og nøtter, inneholder flavonoider. Soyabønner er en vanlig kilde til isoflavoner, en annen type flavonoider. Fullkorn, havre og rug inneholder også polyfenoler, spesielt fenoliske syrer.

Sjokolade og kaffe

To av amerikansk favoritt behandler, sjokolade og kaffe, har også blitt funnet å inneholde betydelige mengder av fenoliske syrer, en type polyphenol. Faktisk, etter kornprodukter, kaffe er antatt å være den beste kilden for polyfenoler i amerikansk diett. Kaffe og kakao er rik på caffeic syre og ferulic syre, to polyphenol antioksidanter. Den polyfenol innholdet i sjokolade er direkte relatert til dens cacao innhold, med mørk sjokolade som har mye mer enn melkesjokolade.

Red Wine

En annen favoritt kilde til polyphenol antioksidanter er rødvin. Hvitvin ikke sitte på skinn av druene og derfor ikke får på langt nær så mye av fytokjemikalier som oppstår i rødvin. Selvfølgelig, alle alkoholprodukter må inntas i moderate. Likevel er de tanniner og flavonoider som er tilgjengelige i rødvin antas å forklare hvorfor de franske har lav forekomst av hjertesykdom til tross for en diett høy i mettet fett.