Digidexo.com

Den ernæringsmessige verdien av molybden

Molybden er et vesentlig sporelement. Dette betyr at det er et mineral menneskekroppen er behov for, men ikke er i stand til å produsere av seg selv. Følgelig må molybden tilføres skjønt dietten. I noen deler av verden, har molybden blitt utarmet fra jord, og det kan være vanskelig å oppnå tilstrekkelige mengder. Molybden er viktig i metabolismen av karbohydrater, og utnyttelsen av jern i kroppen.

Diettbehov

The National Academy of Sciences har satt foreslo minimum daglig inntak beløp for molybden, samt nivåer for tålelig øvre grensene, siden for mye kan være giftig. Northwestern University har en kopi av gjeldende tilstrekkelig inntak og tålelig øvre grense utgjør Den nord Ernæring sider. Finne en link i Resources.

Funksjoner av Molybden i kroppen

Molybden er en viktig del av enzymet xantinoksidase. Dette enzymet er viktig i produksjon av urinsyre, noe som bidrar til å beskytte celler og vev fra oksidasjonsskader. Xantinoksidase er også tenkt å være involvert i å flytte jern i blodet fra jernreserver i leveren.

Molybden er også en del av enzym-systemet er ansvarlig for fjerning av sulfitt fra kroppen. I sin bok "Staying Healthy med ernæring," Dr. Elson Haas foreslår folk som har sulfite sensitivitet og reaksjoner kan være kort på molybden.

Molybden spiller en viktig rolle i metabolismen av karbohydrater.

Ifølge Dr. Haas, er molybden brukes i kliniske omgivelser for å hindre anemi ved å flytte lagret jern i blodet.

I studier har molybden vist seg å bidra til å forhindre og behandle visse typer kreft ved å forstyrre blodårene som forsyner kreftceller med næring.

Tegn på mangel

Det er antatt lave mengder molybden bidrar til en økt risiko for magekreft, økt følsomhet for sulfitt i mat, vekttap, anoreksi og kortere levetid. Noen studier viser de lave i molybden oppleve depresjon, rask pust og puls og synsproblemer.

Flere år siden, forskere oppdaget området i Kina har den høyeste forekomsten av esophageal carcinoma in verden over mange generasjoner var faktisk forårsaket av masse molybden mangel. Ifølge Dr. Haas, folk var mangelfull på molybden fordi jorden i det området var blitt oppbrukt av mineralet.

Molybden toksisitet

Linjen mellom nok molybden og for mye er et tynt en. De som supplement molybden bør være forsiktig med å overskride tolerabelt øvre grensene.

Symptomer på molybden toksisitet inkluderer anemi, vekttap, diaré, langsom vekst. Noen mennesker opplever gikt lignende symptomer, og høye urinsyrenivåer. Dette skyldes for mye molybden kan føre til at et overskudd av enzymet xantinoksidase. Dr. Hass sier at reproduktive og nyreproblemer har blitt funnet i dyrestudier på molybden toksisitet.

Mat Kilder av Molybdenum

Mengden av molybden i en hvilken som helst mat avhenger av hvor mye molybden er i jorda. Jord med en god molybden-innhold øker mengden i mat av en hundredfold. Områder med hardt vann kan ha gode forsyninger av molybden i deres vann. Bløtt vann inneholder til ingen. Bearbeidede matvarer inneholder nesten ingen molybden.

Ifølge Dr. Haas, er molybden funnet i betydelige mengder i følgende matvarer: hele korn inneholder spiren, som havre, bokhvete og hvetekim. Lima bønner, linser, poteter, grønne bønner, erter og soyabønner er gode kilder. Brewers gjær inneholder noen molybden.

Animalske kilder inkluderer lever og innmat, men disse bør spises med måte på grunn av gift bekymringer.

Den menneskelige kroppen absorberer ca 85 prosent av molybden tilgjengelig fra grønne bladgrønnsaker, og bare om lag 55 prosent fra soya matvarer.