Digidexo.com

Hva er antioksidanter bra for?

Hva er antioksidanter bra for?


Antioksidanter er stoffer som finnes i visse typer mat som kan bremse eller hindre oksidering av andre molekyler. Når molekyler oksidere, de produserer frie radikaler som kan skade biologiske reaksjoner og celler. Antioksidanter absorbere denne oksydasjon, og de bidrar til molekylet redoks prosesser som et reduksjonsmiddel.

Vanlige Antioksidanter

Vanlige antioksidanter inkluderer vitamin A, karotenoider, lutein, lycopen, vitamin C, vitamin E og selen. Disse diett stoffer kan finnes i både matvarer og kosttilskudd. Disse antioksidanter som kroppen trenger finnes i naturlige matvarer som frukt, grønnsaker, korn og nøtter.

Fordeler

Cancer.gov sier at laboratoriet bevis fra vitenskapelige studier viser at antioksidanter kan bremse veksten av kreft. Bortsett fra å redusere risikoen for sykdommer, kan antioksidanter også forsinke aldringsprosessen, så vel som å fremme sunn hud. Antioksidanter kan forbedre immunforsvaret ved å gi deg sterkere motstand mot sykdommer.

Mat Kilder av Non-vitamin Antioksidanter

Antioksidanter er hovedsakelig funnet i frukt og grønnsaker, så vel som i nøtter og korn. Betakaroten er funnet i matvarer som har en oransje farge, for eksempel gulrøtter og søtpoteter. Lykopen er funnet i tomater og andre frukter som guava, papaya og grapefrukt. Lutein finnes i mørke, bladrike grønnsaker. Selen kan finnes i planteføde som ris.

Mat kilder til vitamin Antioksidanter

Vitamin A finnes i lever, gulrøtter og meieri. Vitamin C er kjent som askorbinsyre, og kan finnes i sitrusfrukter, så vel som korn, fjærkre og fisk. Vitamin E kan bli funnet i mandler samt oljer fra safflower og mais.

Flavonoider

Flavonoider er en type antioksidanter som kan bidra til å senke risikoen for hjertesykdom. De finnes i frukt, grønnsaker, korn og drikkevarer. Flavonoider er til stede i mandler, epler og kli. Grønn te og kaffe er drikker som inneholder flavonoider også.