Digidexo.com

Hva er årsakene til kronisk forstoppelse hos barn?

Forstoppelse kan påvirke menneskets fordøyelsessystem uten forvarsel eller tidligere lidelse. Tarmfunksjonen varierer fra person til person, så den enkeltes egen normale mønsteret bør tas i betraktning når en lege diagnostiserer kronisk forstoppelse. Forstoppelse hos småbarn og barn er vanlig, med fordøyelsen tilbake til normalen innen noen få dager. Men når langvarig forstoppelse vedvarer, kan en lege avgjøre et barn har kronisk forstoppelse og sette pasienten på en behandling plan for å få ham tilbake på en vanlig fordøyelses tidsplan.

Beskrivelse

Kronisk forstoppelse er en tilstand der avføring er sjeldnere enn vanlig eller består av hard, tørr avføring som er vanskelig eller smertefullt å passere.

Tegn og symptomer

Regelmessig, ufrivillig tilsmussing, som ofte oppfattes som rennende diaré, kan tyde på kronisk forstoppelse hos barn. En hoven mage, tap av appetitt og blod blandet med avføring er andre tegn forbundet med tilstanden.

Årsaker

Dehydrering er en viktig faktor i kronisk forstoppelse. Ubalansert kosthold eller utilstrekkelig fiber er en annen årsak. En diett høy i fett og / eller raffinert sukker kan føre til kronisk forstoppelse. Arv kan også spille en faktor. Til slutt, noen barn er rett og slett mer tilbøyelige enn andre til tilstanden.

Fakta

Barn kan ignorere trangen til å ha avføring når de ønsker å gjøre noe de føler er mer viktig, som lek med venner eller spise middag. Dessuten kan unngåelse av avføring oppstå under forstoppelse på grunn av smerte og ubehag forbundet med tilstanden. Uansett vil sjelden avføring gjøre avføringen hard, stor og vanskeligere å etterhvert passere, forårsaker fortsatt nød og smerte.

Behandlinger

Behandlinger for kronisk forstoppelse må utføres av en medisinsk lege. Disimpaction, eller fjerning av avføring fra den nedre tarmen, eller tarmen, er en vanlig behandling. Oral medisin, stikkpiller eller klyster kan være foreskrevet av lege for å tømme endetarmen hvis avføring ikke har skjedd i flere dager. Etter avføring fjerning, vil informasjon om forebygging av fremtidig krakk buildup drøftes med barnet og foreldrene. Vanligvis kan forebygging oppnås med kosthold endringer, ved å etablere en vanlig tidsplan for å ha avføring, og muligens med medisinering.

Komplikasjoner

Anal sprekker eller rifter i huden rundt endetarmen, blødning, hemorroider, rektal prolaps og toppelse kan være smertefulle komplikasjoner til lider av kronisk forstoppelse. Enkoprese, eller ufrivillig avføring lekkasje, er en annen komplikasjon for de med denne medisinske tilstanden.