Digidexo.com

Sjeldne mage lidelser

Sjeldne mage lidelser


Magen har som oppgave å lagre mat, blande det med enzymer og syrer og sende innholdet til tynntarmen. Mage problemer er vanlig, men noen sjeldne diagnoser kan forstyrre denne syklusen også.

Zollinger-Ellison Disorder

En plagsom likevel sjelden sykdom er Zollinger-Ellison lidelse. De som lider lider av tumorer i bukspyttkjertelen eller i tolvfingertarmen som utskiller hormonet gastrin, noe overskudd av syre for å danne.

Prune Belly syndrom

Sviske Belly syndrom er preget av unormalt i magesekken og urinveiene. Ifølge Prune Belly syndrom Network, oppstår det hos 1 av 40.000 fødsler.

Aklorhydri

Aklorhydri oppstår når magen ikke klarer å produsere tilstrekkelig syre for å sikre riktig fordøyelse. Potensielle komplikasjoner som anemi, kronisk diaré, vekttap og til og med hallusinasjoner og minnefeil.

Betydning

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC), 14 prosent av alle amerikanske sykehusets prosedyrer i 2002 var knyttet til noen form for gastrointestinale plager.

Forskning

Hvis du er diagnostisert med en sjelden mage lidelse, kan du undersøke om kliniske studier er i gang på http://clinicaltrials.gov. Disse studiene er sponset av det amerikanske National Institutes of Health.