Digidexo.com

Sukralose Safety

Alle mat ingredienser gå gjennom strenge og langvarig testing før Food and Drug Administration godkjenner dem for bruk i USA. Sukralose ble godkjent i 1998 for bruk i drikkevarer og i 1999 for alle mat bruksområder. Det er markedsført som Splenda i USA.

Discovery

Sukralose har en 20-plus-års sikkerhetsprofil. Den ble oppdaget i 1976 av forskere ved Queen Elizabeth College i London, England, i samarbeid med Tate & Lyle PLC.

Bivirkninger

Det er ingen kjente rapporterte bivirkninger av sukralose bruk, og heller ikke har langsiktige bivirkninger av sukralose blitt rapportert. Sukralose er ikke-toksisk, selv i høye doser.

Sikkerhet

Sukralose er ikke metabolisert eller anerkjent av kroppen og ikke hoper seg opp i kroppen. Det er trygt for alle, inkludert gravide kvinner og små barn.

Debunking myter

På tross av bekymring for at klormolekyler tilsettes til sukkermolekyler for å gjøre sukralose, er disse molekyler er inert og ikke brytes ned i systemet. Også, sukralose ikke påvirke sukker eller insulinnivået, og heller ikke føre til at det kreft.

Morsomme fakta

Sukralose er 600 ganger søtere enn sukker. Sukralose er godkjent for bruk i mer enn 80 land.

Pakke Colors

Selv om ikke alltid tilfelle, er Splenda (sukralose) ofte i gule pakker, er Sweet'N Low (sakkarin) ofte i rosa pakker, og NutraSweet (aspartam) er ofte i blå pakker.