Digidexo.com

Sunt fett å spise

Sunt fett å spise


Som hjertesykdom fortsetter å være en ledende dødsårsaken globalt, har forskning funnet en godt balansert kosthold, inkludert sunt fett, har bidratt til å hindre eller redusere risikoen for hjertesykdom. Fettsyrer finnes i alt vi spiser, men å vite hva fett er sunt å spise er nøkkelen til et sunt kosthold og sunn livsstil.

Typer av sunt fett

Når du velger sunt fett å konsumere, umettet fett er best. Det er tre typer av sunt fett: enumettet fett, flerumettet fett og omega-3 fettsyrer. Når umettet fett erstatte mettet fett og transfett og er konsumert i moderate mengder, er det gunstig helse-og ernæringsmessige effekter.

Fordeler

Ifølge American Heart Association, er viktig for hjertet helse et kosthold rikt på sunt fett. Spise en diett rik på enumettet fett, flerumettet fett og omega-3 fettsyrer har vist seg å senke blodtrykket, lavere kolesterol og bedre blodsirkulasjonen.

Foods høy i Helse Fats

Foods høy i umettet fett er vegetabilske oljer, som olivenolje og solsikkeolje, peanøttsmør, nøtter, frø og fet fisk som laks og makrell.

Cooking tips

Ved å spise et sunt kosthold, matlaging teknikker er like viktig som å velge mat. Mayo Clinic antyder følgende teknikker: Reduser forbruket av rødt kjøtt og tilberede fisk høy i omega-3 fett to ganger i uken, bruker olivenolje-baserte salatdressinger, erstatte bacon biter med nøtter på en salat og bruke avokado i stedet for ost i smørbrød .

Misforståelse

Selv erstatte mettet fett for umettet fett er gunstig for helsen, forbruker umettet fett i moderate mengder er nøkkelen. The Mayo Clinic viser til at det amerikanske Department of Agriculture (USDA) og Institutt for helse-og omsorgs (HHS) anbefaler et inntak på 70 g fett per dag. Dessuten kan det være vanskelig å helt skåret ut matvarer som inneholder mettede fettsyrer så mange matvarer har varierende grad av fett. For eksempel forbruker for mye smør, som inneholder umettet fett, vil slå inn i mettet fett.

Nye trender

Etter hvert som samfunnet beveger seg mot å være sunnere, har de siste trender dukket opp. Produsenter av forbruksvarer og næringskjeder har gjort bevisst innsats for å markedsføre sine produkter som sunn. Bruken av "No Trans fett" har vunnet popularitet i merking produkter og matlaging teknikker for publikum. Også har mange forbrukerprodukter blitt godkjent av American Heart Association å hjelpe publikum til å gjøre sunne valg.