Digidexo.com

Hva du kan forvente under premenopause

Premenopause er tidsperioden før faktiske symptomer på overgangsalder vises. Noen medisinske eksperter anser enhver kvinne over 40 for å være i hennes premenopause periode, selv om ingen symptomer er til stede.

Perioden Svingninger

Svingning av menstruasjonssykluser er vanligvis en av de første symptomene på premenopause. Perioder kan være lettere en måned og tyngre neste, eller mensen kan hoppe over en måned og tilbake.

Søvnforstyrrelser

Opptil halvparten av kvinner vil oppleve endringer i sine søvnmønster. Insomnia er den hyppigste symptom, selv om andre vil våkne opp flere ganger gjennom natten, opplever mareritt eller lider nattesvette.

Vektøkning

Vektøkning er vanlig under premenopause. Som metabolisme bremser, vil kvinner få vekt, selv om de opprettholde samme kosthold og fysisk aktivitetsnivå.

Seksuell dysfunksjon

En nedgang i seksuell funksjon kan forventes i opptil 30 prosent av kvinnene. Vaginal tørrhet er også vanlig og kan føre til kvinner nekter sex fordi de føler seg ute av stand til å bli opphisset.

Mood Endringer

Humørsvingninger påvirker det store flertallet av kvinner under premenopause. For noen er det en liten endring som kommer og går, mens andre kan oppleve alvorlig depresjon. Stress kan forverre dette, slik at kvinner bør snakke med sine leger om måter å håndtere endringene.