Digidexo.com

Symptomer på Thyroid Gland Problemer

Skjoldbruskkjertelen forstyrrer den normale produksjonen av thyreoideahormoner. Disse hormoner er kritisk for regulering av metabolisme, så vel som vekst og modning av vev i kroppen. En skjoldbruskkjertelen lidelse kan skape kaos på kroppen, forårsaker mange ubehagelige og noen ganger farlige symptomer.

Typer Thyroid Problemer

Hypertyroidisme er produksjon av for mye thyroid hormon, mens hypotyreoidisme er produksjon av for lite hormon. Graves 'sykdom og Hashimotos tyreoiditt er vanlige skjoldbrusk lidelser forårsaket av uriktig produksjon av skjoldbruskkjertel hormon.

Hypotyreose Symptomer

Noen vanlige symptomer på hypotyreose er tretthet, intoleranse for kulde, forstoppelse, vektøkning, tørr hud, bremset tenkning og håravfall.

Hypertyreose Symptomer

Noen vanlige symptomer på hypertyreose inkluderer søvnløshet, konsentrasjonsvansker, overdreven svetting, hyppig avføring, vekttap, nervøsitet og irritabilitet, økt hjertefrekvens og leddsmerter.

Thyroid Knuter

Noen mennesker med skjoldbrusk lidelser kan også ha knuter på deres skjoldbruskkjertelen. Selv om disse er ganske vanlig og som regel ufarlig, kan om lag fire prosent av disse knuter være kreft, så det er ofte anbefalt å ha biopsi.

Advarsel

Venstre ubehandlet, kan begge typer skjoldbruskkjertelen føre til alvorlige, selv livstruende skader på tarmen, hjerte og / eller hjerne.