Digidexo.com

Slik feilsøker Contact Lens Fitting

Slik feilsøker Contact Lens Fitting


Alle kontaktlinsetilpasning økter starte med en nøyaktig brytning (resept besluttsomhet) og presis keratometry (hornhinnen kurvatur) avlesninger. Vurdere pasientens visuelle behov og finne ut hvilke objektiver som er best for pasienten. Klar og konsistent visjon er målet for hvert kontaktlinse montering.

Slik feilsøker Contact Lens Fitting

Soft Spherical

Velg en myk sfærisk linse for én visjon resepter med mindre enn 3/4 dioptrier av astigmatisme korreksjon. Pick den passende base kurve i henhold til keratometry opplesninger.

•  Vurdere bevegelse av objektivet, dekning av linsen på hornhinnen og sentra av objektivet. Velg en flatere basiskurve hvis objektivet er passende for hardt og beveger seg mindre enn 1/4 mm når pasienten blinker. Hvis linsen er for løs velge en brattere basiskurve.

Velg et annet merke av kontaktlinser eller et annet materiale hvis pasienten viser noen ubehag etter en ukes prøveperiode. Dessuten veksle pasienten til en hydrogenperoksyd basert rensesystem for å sikre at følsomheten for konserveringsmiddel i løsningen er ikke en del av problemet.

Soft Toric

Utrede rotasjonen av torisk linse. Lens rotasjon er den eneste ekstra faktor som kommer inn i bildet. Objektivet må sitte ordentlig i orden for pasienten å oppnå klart konsistent visjon. Med linsen på plass på pasientens øye, tenk hornhinnen som en urskive med 12:00 blir den overlegne meste av hornhinnen, se etter merking på tre og ni, eller en serie av tegninger ved seks stilling.

Velg en annen akse objektiv hvis disse tegningene ikke sentrere godt. Bruk "Left Legg Høyre Trekk" eller LARS prinsipp. For eksempel, dersom linsen roterer til venstre ved 10 grader, og deretter legge til 10 grader i forhold til aksen av linsen for den neste prøveperiode. Juster linsen noen grader manuelt med fingeren for å midtstille det. Sjekk pasientens syn å se om disse justeringene hjelpe.

Velg et annet merke av toriske kontaktlinser. Hvis linsen er desentrert med mer enn 20 grader eller hvis pasienten har ubehag etter en til to ukers prøveperiode velge et annet merke.

Soft Bifokale

Start med den laveste bifokale kraft som gir tilstrekkelig nærheten av visjonen. De beste kandidatene for myke bifokale er pasienter med en liten hyperopic korreksjon i det fjerne.

Ikke la pasienten prøve linsene på kontoret. Sett opp forsøkene empirisk basert på dine eksamensresultater og sende pasienten hjem med linsene i minst en uke. Den er ideell for pasienten å starte prøveperioden når pasientens visuelle krav er mindre, som over en helg. Det er en lærekurve som må finne sted med denne type passer. Hjernen må venne seg til en ny måte å koble med øynene.

Bestem hvilke av pasientens øyne er dominerende. Hvis pasienten klaget over nedsatt nærsyn med det første settet med prøvelser, styrke makten til den bifokale i linsen av den ikke-dominante øyet. Også, se om det hjelper å legge pluss strøm til avstandskorreksjon uten å miste skarphet på avstand.

Over-brekker med bare løse linser. I bifokale passer, små endringer gå en lang vei.

Gi din pasient med rimelige forventninger. Disse linsene, for noen, tilby et kompromiss i et syn. På et tidspunkt i tilpasningsprosessen pasienten kan ha å gi opp klarhet i hennes syn på nært hold for å se bedre på avstand, eller vice versa. Hvis pasienten er klar over disse begrensningene ved utbruddet av arma det kan gjøre prosessen mye jevnere, og minimerer forventning om umiddelbar perfekt syn.

Grunnleggende Rigid gass permeable

Plukk ditt første prøve gass permeable linser ved hjelp av pasientens hornhinnen kurvatur opplesninger og opptog resept eller bestille den første stien empirisk fra gasspermeabelt produsenten. Sett denne rettssaken objektivet på plass på pasientens øye. Det kan være lurt å innpode en dråpe aktuell bedøvelse for pasientkomfort. Vurdere linseposisjonen. Hvis linsen er decentering mindreverdig, til de enkleste endringene gjør velger en flatere basiskurve eller minimere sentrum tykkelsen på linsen. Hvis linsen er et pluss linse bestille din neste rettssaken lenticulated. Også, hvis pasienten har mer enn 2,5 dioptrier av astigmatisme, må du kanskje velge en bi-toriske linsen i stedet for en standard sfærisk linse. Hvis linsen er decentering overlegen, velger du en brattere basiskurve eller igjen prøve å øke midt tykkelsen på linsen. Hvis linsen beveger seg sidelengs, bruke større diameter linse, brattere basen kurve eller velge en asfærisk design.

Vurdere tilpasning av objektivet ved å formidle en dråpe av natrium flourescein. Kontroller mønster av fargestoff under linsen. Du ønsker fargestoff å være jevnt fordelt under linsen. Hvis mønsteret viser apikal klaring og omkretstetning av, velger du en flatere basiskurve. Derimot, hvis det er apikal peiling, velger du en brattere basiskurve. Hvis mønsteret viser mid perifer lageret, velge et mindre optisk sone diameter.

Vurdere hvordan objektivet beveger seg når pasienten blinker. Hvis det er større enn 1/4 mm bevegelse på blinke, brattere basekurve. Hvis linsen fester seg, flate de perifere kurver. Hvis pasienten klager over redusert eller varierende syn, utelukke flexure. Gjør dette ved å ta hornhinnen kurvatur målinger over gasspermeabelt linsen. Hvis det ser ut til å være gjenværende astigmatisme, kan du bruke en flatere basiskurve, øke sentrum tykkelsen på linsen, redusere den optiske sonen diameter, eller bytte til en lavere Dk materiale.

Stive gass permeable Multi-Focal

Avgjør om en simultan asfærisk utforming (ligner på en progressiv brilleglass) eller en segmentert konstruksjon (ligner på en flat topp bifokale brilleglass) er bedre for pasienten. Den samtidige asfærisk fungerer best for pasienter med en lavere ADD makt, pasienter som krever bedre mellom visjon og pasienter med nedre øyelokk er under nedre limbus. Den segmentert multifokale fungerer best for pasienter med større pupiller, de med kritiske nærheten krav og hvis nedre øyelokk hviler på de lavere limbus.

Start 0,5 dioptri sterkere enn pasientens opptog bifokale strøm når du velger den første diagnostiske linse for enten objektivdesign,

Velg en flatere bast kurve hvis det er bobler under objektivet, spesielt med den samtidige design. Disse objektivene krever god sentre og minimal etterslep når pasienten blinker. Utfør hele refraksjoner med løse linser.

Sjekk oversettelse ved å løfte opp lokket som pasienten ser ned; linsen bør presse opp. Hvis linsen ikke er oversette, øke diameteren av linsen. Hvis segmentet kjørt for høyt, øker prisme eller redusere segmenthøyde. Hvis linsen roterer for mye, flate basekurve eller øke prisme. Med den segmenterte utforming, oversettelse eller linsen beveger seg opp når pasienten ser ned er den mest avgjørende element for en vellykket tilpasning.