Digidexo.com

Den beste maten eller drikke for antioksidanter

The National Cancer Institute sier at antioksidanter er "stoffer som kan beskytte celler mot skader forårsaket av ustabile molekyler som kalles frie radikaler." Lykopen, betakaroten og vitamin A, C og E er eksempler på antioksidanter, og dermed mat og drikke som inneholder disse stoffene er ansett rik på antioksidanter.

Matvarer som inneholder lykopen

Karakterisert som en "potent" antioksidant av National Cancer Institute, kan lykopen finnes i matvarer som tomater, guava, papaya, vannmelon, aprikoser, blodappelsiner og rosa grapefrukt. Ifølge estimater, er 85 prosent av lykopen fortært av amerikanere fra tomater og tomatprodukter.

Matvarer som inneholder betakaroten

Mange matvarer som er oransje eller grønn farge inneholder antioksidanten betakaroten. Noen eksempler er gulrøtter, søtpoteter, squash, honningmelon, gresskar, aprikoser, mango, spinat, grønne grønnsaker og grønnkål.

Matvarer som inneholder Vitamin A

Lever, gulrøtter, søtpoteter mozzarella ost, melk og eggeplommer er alle rike på vitamin A, som hovedsakelig finnes i tre former: retinol (vitamin A1), 3,4-didehydroretinol (vitamin A2) og 3-hydroxy-retinol ( vitamin A3).

Matvarer som inneholder vitamin C

Også kjent som askorbinsyre, vitamin C rik i en rekke av frukt, fruktjuice og grønnsaker, og kan også bli funnet i storfe, fjørfe, fisk og korn.

Matvarer som inneholder Vitamin E

Også kjent som alfa-tokoferol, er vitamin E ofte funnet i mandler og andre nøtter, mango, brokkoli og oljer som safflower, mais, hvete bakterie og soyabønner oljer.

Andre Antioksidanter som finnes i matvarer

Lutein og selen er flere antioksidanter vanligvis finnes i næringsmidler. Vanligvis forbindes med øye helse, er lutein finnes i grønne grønnsaker. Mens et mineral i motsetning til en antioksidant næringsstoff, er selen ofte finnes i planteføde som hvete og ris, og er en komponent av antioksidantenzymer.