Digidexo.com

Hvordan komme over en spiseforstyrrelse

En spiseforstyrrelse er en veldig skremmende sykdom. Det er vanligvis vedlikeholdt av et ønske om kontroll, og er derfor ofte godt skjult av de som lider av det. I et samfunn som lovpriser perfekt utseende tynne kropper og små kjole størrelser, er det ikke noe rart at så mange mennesker lider av dem. Både menn og kvinner kan lider av denne tilstanden, og det kan innebære anoreksi, bulimi, overspising eller en kombinasjon av de tre. Hvis du har en spiseforstyrrelse, og søker hjelp, er det noen grep du kan ta for å bidra til å få dine matvaner under kontroll.

Hvordan komme over en spiseforstyrrelse

Hvordan komme over en spiseforstyrrelse

•  Innse at du har et problem. Fordi spiseforstyrrelser har en tendens til å være hemmelighetsfulle sykdommer, kan de være svært vanskelig for venner og kjære til å identifisere. Det er lett for offeret å late som ingenting er galt når ingen andres merknader. Lider av denne tilstanden kan derfor lett falle inn i fornektelse. Innrømme det er et problem er et viktig første skritt. Fortelle en pålitelig venn, familiemedlem eller lege at du har et problem og trenger hjelp vil være første skritt på veien til utvinning.

Oppsøk lege. En mye skade kan gjøres i et organ som er utsultet på mat eller stadig gjort for å rense mat fra sitt system. Du vil ønske å være fysisk sjekket for å se om du trenger legehjelp for å håndtere virkningene av tilstanden din. Basert på hans vurdering, kan legen anbefale at du besøker et behandlingssenter for spiseforstyrrelser for å hjelpe deg å gjenopprette. Behandlingssentre for spiseforstyrrelser spesialister på å hjelpe kvinner får et riktig perspektiv om kroppen sin og mat.

Gå til rådgivning. Hvorvidt legen anbefaler et behandlingssenter; vil du ønsker å begynne ukentlig eller bi-ukentlig rådgivning økter. Spiseforstyrrelser generelt involvere mer enn et forsøk på å være tynn. De kan innebære et ønske om kontroll når livet føles ute av kontroll på grunn av misbruk, irrasjonell tenkning eller en overflod av trykket en person opplever. En trenet rådgiver vil kunne hjelpe deg med å identifisere de underliggende årsakene til at du har denne lidelsen, og hjelpe deg å arbeide gjennom dem.

Lag et støttende miljø. Du vil ønske å få hjelp av andre til å hjelpe deg å være vellykket. Dette vil bety å kommunisere med venner og familie om din tilstand slik at du ikke lenger er utsatt for hemmelighold. Informere dem om de utløser, enten det er presset som legges på deg eller obsessive samtaler om vekt. Be dem om å hjelpe deg å unngå triggere. Du vil også være lurt å spørre en person eller personer å hjelpe deg å holde ansvarlig i matvaner.