Digidexo.com

Bruk av lipider

Uttrykket "lipider" refererer til en stor gruppe av organiske forbindelser som er kjennetegnet ved deres uoppløselighet i ikke-polare organiske løsningsmidler slik som eter, aceton og benzen. De er heller ikke løselig i vann. De har forskjellig bruk i menneskekroppen som spenner fra energiproduksjon til kontrollerende hormoner.

Fakta

Lipider er stoffer som er funnet i både plante-og dyreceller. De inneholder elementene karbon, hydrogen og oksygen. De er viktig å opprettholde de strukturer av celler og gir en kilde for brennstoff til kroppen. Lipider kommer i form av fettsyrer, voks, steroider og nøytrale fettstoffer. De kan også være sammensatt form, som oppstår når lipidene kombineres med en annen kjemisk forbindelse. Under sistnevnte kategori er lipolipids, glykolipider, og fosfolipider.

Energi

Lipider er brukt av kroppen til å lagre energi. Dette oppnås gjennom bruk av triglyserider, en slags umettet fett. Triglyserid obligasjoner er i stand til å bære ni kilokalorier energi i motsetning til de 4 kilokalorier at karbohydrater kan. Grunnen til dette er at lipider er hydrofobe. Dette betyr at de ikke holder vann og kan grupperes på en mer effektiv sammenlignet med karbohydrater. Ulempen med dette er at lipider kan føre til fedme. Kroppen har en tendens til å bruke fett i stedet for karbohydrater når det gjelder lagring av energi.

Celler

Cellemembranene er viktige fordi de beskytter cellen og styrer det materiale som strømmer inn og ut av den. Lipider er nødvendig for å lage membranene i cellene. Eksempler på denne funksjonen er deres bruk i mobilnettet plasma og organellemembraner. Lipider har evnen til å tillate to lag av membranen for å utvikle seg. Som et resultat, er cellen i stand til å kontrollere hva slags stoffer som dannes på tvers av veggene i cellen.

Vitaminer

Uten lipider, vil vitaminer være ubrukelig uansett beløp. Dette er fordi lipider spiller en viktig rolle i absorpsjon av vitaminer. Det er to typer av vitaminer: de som er oppløst i vann og de som er oppløst i fett. Vannløselige vitaminer, slik som vitamin C, er lette å elimineres fra kroppen. Fettoppløselige vitaminer som vitaminer A, er E, D og K vanligvis beholdes lenger. Disse stoffene er vanligvis funnet i fettvevet og leveren. Opptaket av vitaminer er viktig fordi kroppen ikke kan produsere disse stoffene på egen hånd.

Transmission

Lipider er nødvendig for å få informasjon i cellene som skal overføres. Denne funksjonen blir utført gjennom lipid-hormoner slik som steroider. Kjent som signaltransduksjon, lipider forenkle prosessen hvor en celle forandrer en stimulus til en annen. For eksempel er lipid hormoner nødvendig i seksuell utvikling av individer, spesielt hos menn, fordi de signalisere produksjonen av testosteron.