Digidexo.com

Hermetisk ananas Nutrition

Selv om ananas er allment tilgjengelig frisk, er hermetisk ananas ganske vanlig. Variasjoner i hvordan ananas er kuttet for hermetikk ikke påvirker ernæringsmessig verdi, men det flytende medium hvori frukten blir hermetisk sikkert gjør.

Karbohydrater

De fleste av hermetisk ananas er vann. Den største andre enkelt element er karbohydrater, som er hovedsakelig sukker og fiber. Hvorvidt hermetisk ananas er søtet, usøtet eller hermetisert i lys sirup fører til at sukkerinnholdet i en c. hermetisk ananas til å variere fra 18g til 55g.

Kalorier

Søtet hermetisk ananas er ikke en lav-kalori mat; sukkerinnhold fører det til å ha så mye som 200 kalorier per kopp. Samme mengde usøtet ananas har så få som 80 kalorier per kopp.

Fett og Protein

Hermetisk ananas er nesten et fett-fri mat og er ikke en kilde til protein. En kopp har ca 0,2 g fett og ca 1g protein.

Vitaminer

Ananas er en god kilde til vitamin C, med en c. gir omtrent en tredjedel av anbefalt daglig inntak. Andre vitaminer som er tilstede i mye lavere mengder inkluderer vitamin B12, vitamin B6, vitamin A, vitamin E og vitamin K.

Mineraler

Hermetisk ananas inneholder også flere mineraler, den mest ernæringsmessig betydningsfulle som er kalsium og jern. Den inneholder også fosfor, natrium, kalium, magnesium, kobber, mangan og selen.