Digidexo.com

Den ernæringsmessige verdien av TVP

Teksturert vegetabilsk protein, eller TVP for kort, er et kjøtt alternativ laget utelukkende av avfettet soyamel. Det er en utmerket erstatning for kjøttdeig i mange oppskrifter, etter at den er kokt og smakstilsetning er lagt til, og du kan lagre det lenger enn biff, siden det vanligvis kommer i dehydrert skjema. Dette gjør den ideell for vegetarianere samt for nøysom shoppere og bulk mat kjøpere. Det er ofte funnet i kommersielle vegetariske prepackaged matvarer.

Makronæringsstoffer og fiber

En fjerdedel kopp tørr TVP, noe som tilsvarer ca 24 gram, inneholder 80 kalorier, 12 gram protein, 3 gram sukker og 7 gram totale karbohydrater. Den inneholder også 4 gram fiber, noe som tilsvarer 16 prosent av den amerikanske anbefalt daglig inntak av fiber.

Mineraler

En 1/4 kopp servering av tørr TVP inneholder 594 mg kalium og nesten ingen natrium. Mens TVP inneholder ikke målbare mengder av vitaminer, gir den 8 prosent av den amerikanske anbefalte daglige verdi av kalsium, sammen med 15 prosent av anbefalt jern, 18 prosent av magnesium og 17 prosent av fosfor.

Østrogen

TVP inneholder små mengder av hormonet østrogen i form av fytoøstrogener. Ifølge National Institutes of Health, har den mest utbredte phytoestrogen i soyaprodukter blitt funnet å forårsake reproduktive problemer i lab mus. Imidlertid er det ennå ikke kjent hvorvidt mengden av fytoøstrogener funnet i TVP er høy nok til å være et problem. Folk har spist soya i Asia i tusenvis av år uten merkbare bivirkninger.

Rekke alternativer

Siden TVP er fremstilt matvareprodukt, og det er relativt enkelt å fremstille, er mindre (og av og til store) variasjoner i den ernæringsmessige verdien av en hvilken som helst bestemt TVP produkt. Informasjonen som gis her er nøyaktig for standard unflavored TVP granulater, men forskjellige merker av samme produkt variere litt, og det er enda mer variasjon når du ser utover vanlig TVP og inn flavored kjøtt erstatter. Selv om disse produktene kan fortsatt være TVP basert, har de ofte ytterligere fett eller karbohydrater tilsettes. Sjekk etikettene på noen kommersielle produkter for mer informasjon om deres spesifikke ernæringsmessige informasjon.

Kosttilskudd restriksjoner

Siden TVP er laget utelukkende av soya, er det fritt for animalske produkter og egnet for konsum av vegetarianere og veganere. Noen kommersielle TVP-baserte matvarer kan inneholde animalske produkter, men så lese etikettene nøye dersom du unngå kjøtt. Personer som er allergiske mot soya bør ikke forbruke TVP, av åpenbare grunner.