Digidexo.com

Hva å spise med høyt sukker nivåer og høye kolesterolverdier

Matvarer rike på mettet fett øke LDL nivåer, som er det dårlige kolesterolet. Mat som er rik på flerumettede og umettet fett hindre LDL kolesterol produksjon og øke nivåene av HDL (bra) kolesterol.

Høye sukker er et resultat av bukspyttkjertelen manglende evne til å produsere tilstrekkelig eller gjenkjennelig insulin, som muliggjør en oppsamling av glykose i blodet. For å unngå diabetes, hjertesykdom og andre problemer, spise flere av de følgende matvarer.

Fet fisk

Rødt kjøtt er ofte høy i mettet fett, noe som utløser forhøyede LDL-kolesterolet. Fisk er et utmerket substitutive proteinkilde. Vell av omega-3 fettsyrer i fisk reduserer LDL kolesterol, øker HDL kolesterol og forbedrer insulinfølsomheten.

Avocado

The American Dietetic Association anser avocado å være den ledende kilde til enumettet fett i alle frukter. Det er "kjent for å senke arterie-tilstopping LDL kolesterol og øke hjerte-sunn HDL kolesterolet" (se referanse 1). Løselig fiber finnes i avokado stabiliserer også blodsukkeret.

Olive Oil

Olivenolje øker gode HDL kolesterolnivået og bidrar til å avverge dårlige LDL kolesterol. Olive Oil hemmer oksidasjon av LDL kolesterol, noe som reduserer oppkjøpet av hjertesykdom. Videre hjelper dette hjerte-sunn nutriment kontrollere blodsukkernivået.

Helkorn

Fiber, spesielt løselig fiber, som finnes i hele korn (slik som hele korn eller brun ris, havre og bygg) hindrer absorpsjon av LDL-kolesterol i blodet. Dietter som inkluderer store mengder av hele korn har også blitt knyttet til redusert insulinresistens og forebygging av piggete insulinnivåer.

Friske grønnsaker

Grønnsaker vanligvis har relativt små mengder sukker og ingen kolesterol. Unngå poteter og andre stivelsesholdige grønnsaker som er høy i karbohydrater, og derfor sukker.