Digidexo.com

Hvor lenge bør jeg ta Testosteron Suspension?

Testosteron suspensjon brukes til å behandle hypogonadisme og brukt ulovlig av idrettsutøvere for å forbedre ytelsen. Dosering og lengden på administrasjon varierer avhengig av bruk og andre rusmidler tatt samtidig, som testosteron kan føre til skadelige bivirkninger.

Identifikasjon

Testosteron er et naturlig forekommende steroid hormon som produseres i mannlige testikler, og i mye mindre mengder av kvinnelige eggstokker så vel som i binyrene av begge kjønn. Testosteron fører maskuline endringer under puberteten, øker skjelettmuskelmasse og fremmer bentetthet og bein vekst. Farmasøytisk, er testosteron suspensjon av en syntetisk versjon av det naturlige molekyl, suspenderes i vann. Brukere må injisere dette stoffet i muskelvev, fortrinnsvis større muskler som gluteus (rumpe) eller vascus later i låret (en av quadriceps muskler).

Behandling

Ifølge drugs.com har Federal Food and Drug Administration godkjent testosteron for behandling av lavt naturlig testosteron produksjon (hypogonadisme). Testosteron bruk er indisert for ungdom som lider av forsinket pubertet, menn med medfødt lidelse Klinefelters syndrom og hypogonadisme at resultatene fra skader, sykdommer eller kjemoterapi.

Ifølge Dr. Wayne G. Hellström ved Universitetet i Tulane Medical School, kan menn som gjennomgår hormonbehandling også motta testosteron, og doseringen bestemmes av leveringsmåte. Drugs.com lister utvalgene av 2,5 mg daglig i depot applikasjoner og Hellstrom lister doser fra 50 til 400 mg hver to til tre uker for injiserbare versjoner. Pasienter med hypogonadisme kan ta testosteron tilskudd på ubestemt tid.

Athletic bruksområder

Ifølge bodybuilding.com, idrettsutøvere og kroppsbyggere ta testosteron suspensjon ulovlig å få muskler, gjenopprette fra tung trening, og øke styrke til å forbedre idrettslige prestasjoner. Fordi testosteron suspensjon leverer sine effekter ganske raskt over en kort periode, bodybuilding.com rapporterer at brukere av ulovlige vanligvis velger å injisere den daglig i doser på opptil 100 mg.

Cycle

For brukere av ulovlige tar bare testosteron suspensjon, bodybuilding.com anbefaler doser på 50 til 100 mg daglig i åtte til tolv uker. Deres hjemmeside melder også at brukerne kan velge å ta hjelpeutstyr narkotika å megle noen av de skadelige bivirkningene av testosteron suspensjon. Disse legemidlene kan inneholde anti-østrogener (for eksempel brystkreft narkotika Nolvadex) på 30 til 40 mg daglig eller aromatase blokkere som Proviron eller Arimidex, som hindrer kroppen fra å konvertere overflødig testosteron til østrogen.

I tillegg bodybuilding.com rapporterer at overflødige doser av eksogene (eksternt produsert) testosteron vil dempe naturlige produksjonen, og at brukerne kan ha til å ta humant choriongonadotropin (hCG) for å starte kroppen gjøre sin egen testosteron igjen. De anbefaler å ta 3000-5000 internasjonale enheter (IU) av HCG med fem til seks dager, som starter i løpet av de to siste ukene av en testosteron suspensjon syklus.

Stabling

Ifølge bodybuilding.com, mange kroppsbyggere og idrettsutøvere velger å "stack" testosteron suspensjon, det vil si, ta det i forbindelse med et annet steroid. Brukere som prøver å maksimere muskel gevinster kan velge å også injisere nandrolon (Deca-Durabolin) i doser på 300 til 400 mg ukentlig, mens brukere som ønsker å maksimere muskelmasse gevinster og hindre vann oppblåsthet kan ta boldenone (Equipoise), også ved 300 til 400 mg ukentlig.

Side Effects

FDA har klassifisert testosteron som en graviditet kategori X narkotika, noe som betyr at det er kjent for å forårsake misdannelser hos ufødte fostre, og kvinner som er gravide bør ikke ta dette stoffet.

Ifølge drugs.com, testosteron også kan føre til utvikling av mannlige egenskaper, spesielt hos kvinner. Disse mange har fordypet stemme, hirsutisme, akne, fet hud, endret libido, gynekomasti (mannlige bryster) hos menn, avbrudd av menstruasjonssykluser og forstørret klitoris hos kvinner.

I tillegg rapporterer drugs.com at testosteron kan endre blod serum kolesterol, som kan føre til høyt blodtrykk og koronar kar sykdommer. Brukere kan også oppleve allergiske reaksjoner som inkluderer kvalme, feber, oppkast, muskelkramper, hodepine, og psykologiske effekter som spenner fra aggresjon og irritabilitet til humørsvingninger, depresjon og paranoia.