Digidexo.com

Fakta om Breath Mints

Før advent av moderne pust mynte, suger hel nellik var den mest populære bøte for dårlig ånde. Anis og kardemomme frø også forut mint som en pust oppfrisker, etter å ha blitt tygget av mennesker i århundrer. Imidlertid kan ingen av disse ingrediensene konkurrere med pust mints på markedet i dag. Moderne pust mints kombinere gamle prakt søtningsstoffer ingredienser med 20. århundre friskere å lage kraftige løsninger til dårlig ånde.

Fakta

Mint familien (Lamiaceae eller Labiatae) omfatter Mentha slekten der peppermynte (Mentha spicata) og peppermynte (Mentha piperita) er to av de mest populære artene. Mint er en hardfør flerårig plante som kan administrere godt uten mye omsorg. Mint vokser raskt, og nådde 18 inches høy og spre et gjennomsnitt på 24 inches bred. Selv oljer er hentet fra bladene til privat bruk, til bladene også kan spises hjelpe friske pust eller hjelpe til med fordøyelsen og oppblåsthet. Washington og Oregon er de to største produsentene av peppermynte og peppermynte i Amerika. Indiana er den tredje største kraftprodusent.

History of Breath Mints

Registreringer av mynte brukes etter pusten frisket gå tilbake nesten 4000 år, men anlegget hadde også andre bruksområder. Mint ble samlet som en tiende (skatt), og selv ble spredd på gulvene av kirker og synagoger til å representere renslighet. Pust mints oppsto ut av populariteten til godteri og tyggegummi når forbrukerne begynte ber om en pust oppfrisker. Selv mints som Altoids har eksistert siden slutten av det 18. århundre, har de ikke inneholder en pust-frisket ingrediens. De første virkelige pust mints, sertifikater, ble ikke innført før 1950-tallet. Pust mints avvek fra mint-flavored godteri og tyggegummi på grunn av en ingrediens lagt spesielt for frisket pusten. Selv om xylitol er en vanlig ferskvanns ingrediens, produsenter vokte sine pusten frisket tilsetningsstoffer som en forretningshemmelighet.

Ingredienser i Breath Mints

Selv små, pust mints inneholder mange ingredienser. Den viktigste ingrediensen i de fleste pust mints er sukker. Unntaket er sukkerfrie pust mints, som inneholder sukker erstatter som sorbitol og zilotrol. En bindemiddel brukes i alle pust mints å sørge for at ingrediensene bo sammen. Enkelte bindemidler omfatter maissirup, gelatin og naturlig gummi arabicum. Avhengig av mynte, kan noen inneholder ingredienser for å hjelpe dem til å oppløse eller nedbryte. Noen mints inneholder smøremidler for å sørge for at de kan komme gjennom produksjonsprosessen. Endelige ingredienser inkluderer naturlige og kunstige smaker, pust-frisket sammensatte og voks for å gjøre mints glossy.

Typer av Breath Mints

Pust mints vanligvis kommer i tre varianter. Den første er en hard pust mynte med et hardt ytre belegg, som en Tic Tac. Valsede mints, som sertifikater og Livet Savers, kan eller ikke kan ha et senter og er vanligvis harde drops. Den siste typen er en pust mynte med en myk interiør, som Mentos.

Populære Breath Mint Produsenter

De fem mest populære merkene av pust mints er Altoids, Livet Savers, sertifikater, Breathsavers og Tic Tacs. I 2004 Wrigley kjøpt Altoids and Life Savers fra Kraft for i underkant av $ 500 millioner; merkene få inn nesten $ 4 milliarder i inntekter hvert år. Til tross for at sertifikater, produsert av Cadbury Adams, ikke inneholder noen mint olje, de forblir et populært valg. Breathsavers er eid av et annet amerikansk selskap, Hershey, mens Tic Tacs er produsert av et italiensk selskap som heter Ferrero.

Fabrikasjonsprosess

Avhengig av ingredienser og den ønskede formen, drops kan gå gjennom to prosesser. Den første skaper komprimerte mints. Ingrediensene begynner i pulverform, blandes og deretter presses til form. Den andre er den satsvise prosessen, noe som resulterer i drops som ligner harde sukkertøy. De bestanddeler er enten kokt eller ukokt er blandet inn i tørr deig. Både de kokte og rå versjoner av pust mynte blir deretter kuttet i form. Visse mints som krever ekstra belegg, som smak, farge og voks, vil bli sendt på en kjøretur i en roterende sylinder som ser ut som en sementblander.