Digidexo.com

Hvor å tog en Amputert til Walk

Hvor å tog en Amputert til Walk


Amputasjon av benet inntreffer etter traumer eller en sykdom som resulterer i sår som ikke vil gro. Hvorvidt amputasjon skjer over eller under kneet, kan du være utstyrt med en protese ben og lære å gå igjen. Prosessen vil inntreffe over flere måneder og som regel krever trening med en formell fysisk terapeut. Men det er øvelser som du kan utføre hjemme for å forberede seg gangart opplæringsaktiviteter.

Bruksanvisning

•  Styrke musklene i stumpen for å forberede for walking. Legg deg ned på et fast, flatt underlag. Plasser en pute under hodet, rulle opp et håndkle og legg den under stumpen. Trykk ned mot håndkleet og presse din rumpeballe muskler, løfte hoften opp av overflaten. Gjenta 10 ganger. Snu og ligge på motsatt side av din stumpen. Løft benet opp i luften, ved hjelp av musklene på utsiden av låret. Gjenta 10 ganger. Ligg på ryggen og plasser en middels stor ball mellom lårene. Klem lårene sammen mot ballen og hold inne i tre sekunder. Gjenta 10 ganger. Løft stumpen rett opp mot taket og ned igjen. Gjenta 10 ganger. Jobbe opp til tre sett av hver øvelse, og deretter spenne en ett pund cuff vekt rundt beinet for å øke motstanden.

Sitt i en stol i den ene enden av de parallelle barer. Ta på deg socket og protese ben. Bøy knærne - bruk hendene til å plassere protesen om nødvendig - og sette føttene flatt på gulvet. Bøye seg fremover i livet, skyver opp med armene og komme inn i en stående posisjon. Grab en parallell bar i hver hånd. Praksis vektforskyvning fra side til side for å bli vant til å bære vekten gjennom protesen. Som du forbedre, holder bare en bar på motsatt side av stumpen, og deretter øve uten støtte arm.

Progress å gå med en rullator eller krykker. Advance rullator, og deretter steg fremover med protesen, etterfulgt av det motsatte foten. Med krykker, begynne med å fremme krykkene og protese på samme tid, og flytt deretter motsatt ben fremover. Som man bedre, simulerer en naturlig gangmønster ved å fremme en krykke av gangen, samtidig med motsatt ben. Når du føler deg stabil, bruk kun en krykke å gå, holde den på motsatt side av protesen. Du kan gå videre til å gå uten hjelp når dette blir lett.