Digidexo.com

Fysioterapi Program for en kneskade

Selv om det er umulig å fastslå en behandlingsplan for alle med en kneskade, ikke en terapeut utføre rutinemessige undersøkelser og behandlinger som er like. En terapeut må inspisere området før han kan foreskrive øvelser for å styrke musklene.

Observasjon

Det første en fysisk terapeut må gjøre er å observere hans pasient. Han må avgjøre om pasienten er skiftende vekt på ett område eller favorisere det ene beinet mens du går. Han må også se den skadde området på nært hold for å avgjøre om området rundt kneet er hovent eller varmt.

Pasient Intake

Neste terapeuten må spørre pasienten hvordan smerten påvirker ham. Terapeuten må også finne ut hva slags smerte pasienten opplever og om det er skarp, kjedelig eller knivstikking. Terapeuten vil be pasienten om å rangere sin smerte på en skala fra én til ti.

Range of Motion

For å bestemme øvelsene pasienten trenger for å utføre, vil terapeuten be pasienten om å flytte sine ben inn i ulike posisjoner. Mens pasienten gjør dette, observerer terapeuten hvor langt og hvor lenge pasienten kan holde visse posisjoner og hvor smerten ligger.

Palpasjon

En annen del av å bestemme øvelsene pasienten må fullføre er å bruke fingrene til å føle seg rundt skaden. Terapeuter føler rundt der muskelen berører ben og rundt leddbånd hvor ben berører beinet.

Styrking

Siden hver sak er forskjellig, kan en terapeut ikke foreskrive en rutine for hver pasient. Imidlertid vil terapeuten har PRESCRIBE øvelser som pasienten må fullføre hver dag i flere uker for å styrke kne-området. I tillegg til strekninger, kan is, og varmen påføres på området.