Digidexo.com

Hva er behandlingen for Svulmende Disc?

En svulmende plate i ryggen kan føre til problemer som spenner fra midlertidige, upraktisk smerte for inkontinens og selv manglende evne til å gå. Behandlinger for en svulmende plate varierer fra mild til avansert, avhengig av alvorlighetsgraden av problemene at den svulmende plate årsaker.

Fakta

Ryggvirvlene i ryggen er adskilt av mellomvirvelskiver. Disse platene er flat og rund og fungere som puter og støtdempere for ryggraden. Når en av disse platene brister eller glipper ut av sted, kalles det en herniated eller en svulmende plate. En svulmende platen kan føre til helseproblemer som begrenset bevegelse i ryggen, smerter, isjias og med tap av muskelkontroll. Behandlinger for en svulmende plate spekter fra å la det gro av seg selv, til kirurgi.

Hvile og Tid

Hvis du er som mange mennesker, kan det hende at svulmende platen ikke trenger noen behandling bortsett fra resten og gi det tid til å gro. Hos pasienter som opplever isjias forårsaket av en herniated plate, et flertall gjenopprette uten medisinsk intervensjon i det hele tatt. Leger som anbefaler å hvile ryggen som et første alternativ for behandling foreslår å unngå anstrengende aktivitet, herunder bøying og løfte tunge vekter.

Medisinering

Hvis resten er ikke hjelpe deg å gjenopprette fra den svulmende plate i ryggen din, kan din neste behandling alternativet være medisinering. Over the counter smerte og anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, aspirin og paracetamol kan lindre smerter forårsaket av platen. Hvis de ikke er sterke nok, kan legen behandle smerte med injeksjoner av steroid medisiner som reduserer betennelse i ryggen.

Kirurgi

Hvis hvile, tid og medisinering har vært ineffektive i behandling av din svulmende plate, så kirurgi er et alternativ. I kirurgisk behandling for en herniated disk, lokaliserer en lege svulmende plate som forårsaker problemene. Hun fjerner deretter en liten del av disken, stopper den fra å legge press på nerver eller andre deler av kroppen din. Kirurgi er en spesielt effektiv behandling alternativet hvis viktigste symptomet på din svulmende platen er smerter i bena.

Fysioterapi

Fysioterapi er en behandling for en svulmende disk som er ofte kombinert med andre behandlingsalternativer. Legen din kan anbefale en liste over øvelser som styrker musklene i ryggen uten å sette press på herniated disk. Disse øvelsene vil hjelpe ta belastningen av den svulmende disk og bidra til å forhindre at det skjer igjen. Fysioterapi kan utføres etter en periode med hvile, mens du tar medisiner eller som du gjenopprette fra kirurgi.