Digidexo.com

Hva er årsakene til stress på barn?

Hva er årsakene til stress på barn?


Barndommen stress kan ha en varig effekt dersom faresignalene ikke blir oppdaget tidlig. Omsorgspersoner for barn, inkludert foreldre, lærere og stedfortreder må forstå årsakene til barndommen stress, slik at disse kan fjernes eller i det minste reduseres. Voksne ofte få brutt opp med den hektiske livsstilen sin, og lærere kan bli overveldet av antallet elever i klassene sine, men ved å forstå hva som forårsaker stress hos barn, kan de være mer våken og klar over disse faktorene.

Fakta

En av de viktigste faktorene i barndommen stress er skilsmisse og foreldre kampene. Noen ganger foreldre selv sette sine barn i midten, prøver å få dem til å velge side. Flytting kan føre til stress hos barn, også. Andre faktorer som kan føre til stress hos barn inkluderer mobberne på skolen, ferier, tv-nyheter, faglig trykk og et stadig skiftende daglige rutine.

Betraktninger

Foreldre som splittet eller skilsmisse bør ta ekstreme anstrengelser for å ikke involvere barna i prosessen. Hver av foreldrene bør snakke med barna og si at skilsmissen har ingenting å gjøre med dem. Også barn trenger å vite at skilsmisse ikke vil resultere i deres ikke se en av foreldrene lenger. Et annet hensyn er at barndommen stress kan gjøre barn trekke seg følelsesmessig og dermed påvirke deres sosiale utvikling.

Forebygging / løsning

Omsorgspersoner bør diskutere eventuelle negative tv-nyheter så av barn, for eksempel drap og krigshistorier. Mobbere bør behandles av lærere, og foreldre bør varsle lærere av noe mobbing at deres barn opplever. Flytting bør diskuteres på lengden på forhånd, og det nye hjemmet bør bli besøkt av barna. Foreldre og lærere bør oppfordre barn til å gjøre det bra faglig, men være gratulasjons av innsatsen til barna, uansett hva det faglige resultatet.

Identifikasjon

Barn under stress kan gi indikasjoner som varierer med alder. Yngre barn kan ty til tommelen suger. Eldre barn kan utvikle nervøse tics som stadig leker med et hårstrå. Andre tegn er tilbaketrekking og irritabilitet. Barn under stress kan piske ut på sine jevnaldrende, slik at denne typen aktivitet må være konstant overvåket.

Expert Insight

Hva barn trenger mest i forhold til å redusere stressende miljøer er en daglig rutine. De trenger å vite hva du kan forvente når de kommer opp hver dag, minst like mye som mulig, fordi voksne noen ganger glemmer hvordan nye verden er for dem. Ved å gi dem rutiner og struktur, kan voksne bidra til å gi barn grunnlaget de trenger for å lykkes.