Digidexo.com

Hvordan støtte Ovarian kreftpasienter

Hvordan støtte Ovarian kreftpasienter


Eggstokkreft er en ondartet sykdom som finnes i eggstokkene. Når en kjær som har blitt diagnostisert med kreft i eggstokkene, er det vanlig å føle seg hjelpeløs. En eggstokkreft pasienten trenger ikke å gå gjennom det alene, men fordi det er ting som du kan gjøre for å gi din støtte som vil gjøre henne livet litt enklere.

Bruksanvisning

Støtte Ovarian kreftpasienter ved å lære om sykdommen

•  Være kunnskapsrik om eggstokkreft. Gjør din forskning, slik at du vet hva som skjer med en eggstokkreft pasienten biologisk og kan forstå hvorfor hun opplever visse symptomer og bivirkninger.

Snakk med din kjære ens leger. Mens pasientinformasjon er konfidensiell, kan en lege fortelle deg hva en eggstokkreft pasienten opplever, noe som gjør det enklere for deg å gi den omsorg hun trenger.

Støtte henne gjennom hele hennes behandlingsregimer

Vær oppmerksom på henne trøst. Hvis du bor sammen med noen som kjemper eggstokkreft, gjør ditt beste for å planlegge måltider som du vet hun kan spise. Unngå minner henne om ting som hun ikke lenger kan gjøre.

Kommunisere med eggstokkreft pasienten. Etablere et aldersgrensesystemet, slik at du kan forstå alvorlighetsgraden av hennes smerte eller symptomer og gi hjelp når det er mulig.

Være følelsesmessig og fysisk tilgjengelig

Støtt din kjære en fysisk. La henne forbeholder henne styrke til å tåle behandlinger. Tilby å gjøre husarbeid og løpe ærend som kunne ta bort den energien hun trenger.

Vis emosjonell støtte for noen med eggstokkreft. Vær oppmerksom på om hun ønsker å snakke om hennes sykdom eller heller vil slå til deg som en flukt fra livet på sykehuset, og reagere deretter. Det kan være lurt å spørre henne direkte hva hun trenger, slik at du er i stand til å gi støtte så snart som mulig.

Bli en eggstokkreft støttegruppe for familier eller venner. Ofte er det spesifikke grupper for foreldre, barn eller ektefeller av ovarian kreftpasienter.

Tips og advarsler

  • Spør din kjære en lege om tilgjengelige ressurser i samfunnet hvis du har en vanskelig tid omsorg for henne på egen hånd.
  • Vet det, selv om du kan ha en pasientens beste interesser i tankene, pasienten selv har juridisk rett til å bestemme hva løpet av behandlingen hun vil gjennomgå. Dette inkluderer juridisk rett til å avslutte behandlingen.
  • Ta hensyn til den mentale helsen til en eggstokkreft pasient, som arbeider med behandlinger og leve med kreft kan noen ganger føre til depresjon. Mange anser psykisk helsepersonell sentrale medlemmer av noen helseteam.