Digidexo.com

Vanlige Throat Plager

Vanlige Throat Plager


Halsen eller svelget, er ansvarlig for transport av luft til lungene og mat til spiserøret, forklarer Medline Plus. Som en del av både luftveiene og fordøyelsessystemet, er halsen utsatt for flere vanlige plager. De fleste hals plager er mindre og løse på egen hånd. Du bør imidlertid alltid rådføre seg med legen din om hals problemer for en nøyaktig diagnose og for å avgjøre om du trenger en antibiotika eller andre reseptbelagte behandling.

Sore Throat

En sår hals er et resultat av betennelse i svelget som forårsaker smerte, irritasjon eller scratchiness. Den vanligste årsaken til sår hals er en virusinfeksjon, som en forkjølelse eller influensa. Andre årsaker inkluderer bakterielle infeksjoner, allergi eller irritanter, sure oppstøt og overforbruk eller belastning. Legen din kan forskrive en behandling for sår hals, som et antihistamin å lindre allergisymptomer eller en syre redusering for å lindre acid reflux, og gi anbefalinger for lettelser ubehag. Bare sår hals forårsaket av bakterielle infeksjoner krever behandling med antibiotika, understreker Mayo Clinic.

Strep Throat

Strep hals er en svært smittsom bakterieinfeksjon i halsen som forårsaker smerte, problemer med å svelge og små røde flekker i taket av munnen. Andre symptomer kan være hodepine, feber, tretthet og hevelse i mandlene og lymfeknuter. Hvem som helst kan trekke seg sammen strep hals, men det er mer vanlig hos barn i skolealder. Strep hals krever behandling med antibiotika, og legen din kan også anbefale medisiner og andre remedier for å lette smerter og ubehag.

Laryngitt

Laryngitt er en betennelse i strupehodet, eller stemmeboks, noe som kan resultere i heshet eller tap av stemmen. Laryngitt kan være forårsaket av en virusinfeksjon eller overbruk av stemmen. I de fleste tilfeller går laryngitt bort av seg selv, men legen din kan forskrive et antibiotikum dersom han mistenker en bakteriell infeksjon som årsak, et kortikosteroid å lindre betennelser eller anbefale andre måter å lindre ubehaget.

Tonsillitt

Mayo Clinic beskriver mandlene som "to ovale pads av vev som ligger på baksiden av halsen" som produserer sykdomsbekjempende hvite blodceller. Tonsillitt oppstår når mandlene blir hovne og smertefull, vanligvis på grunn av en viral eller bakteriell infeksjon. Legen din kan finne årsaken til infeksjonen, og vil foreskrive antibiotika hvis infeksjonen er bakteriell. Han kan også foreslå måter å lindre smerte og ubehag av betennelse i mandlene. Hvis betennelse i mandlene er tilbakevendende, kanskje fjerne mandlene være nødvendig.