Digidexo.com

Hva er årsakene til høy Iron Kvalme?

Hva er årsakene til høy Iron Kvalme?


Høy jern kvalme er normalt et resultat av en overdose av jerntilskudd. Jerntilskudd er gitt i enkelte doser å forebygge eller behandle visse medisinske tilstander. Ta disse kosttilskudd uten veiledning av en lege eller i større mengder enn anbefalt, kan forårsake kvalme. Før du tar jerntilskudd, snakk med legen din for å redusere denne risikoen.

Riktig Iron Levels

Jern er et viktig mineral som trengs for å hjelpe blodet bære oksygen. Når folk er mangelfull i jern (jernmangelanemi), de blir fort slitne fordi kroppene deres er fratatt livsviktig oksygen. For å forhindre dette, leger anbefaler ofte en jern supplement. Den anbefalte dosering av jern for anemi er 100 mg. Hvis du tar mer enn anbefalt mengde, doble opp på kosttilskudd, eller ta jerntilskudd når de ikke har blitt anbefalt til deg, risikerer du å bli kvalm og selv overdosering.

Årsaker

Når du tar for mye jern i supplement form, fører det til forstoppelse, noe som resulterer fra fordøyelsessystemet blir for avslappet på grunn av økningen i jern nivåer. Dette fører til at du bloat og føle deg mett eller kvalm fra maten. Dette er et vanlig symptom når du tar jerntilskudd, spesielt i høye doser.

Behandling

For å lindre kvalme, slutte å ta kosttilskudd, spise mer fiber, drikke mer væske, spise rikelig med frukt, og hvis du føler disse forsøkene ikke fungerer, kan du bruke en over-the-counter avføringsmiddel. Hvis du tar jerntilskudd og lider av kvalme, svimmelhet, lavt eller rask puls, hodepine, feber, tretthet, nervøsitet, metallisk smak i munnen, pustevansker, svart avføring, rød hud eller tap av farge, kan du bli lider en overdose.

Spesial Advarsel

Alle som har overdose på jern må få profesjonell hjelp. Du må ha pasientens alder, vekt, høyde, produktnavn, tid svelget, mengde svelget og navnene på noen andre medisiner personen kan være på i tillegg til jern.

Giftinformasjonens Kontroll Centers nummer er 800-222-1222. Dette nummeret kan kalles fra noen stat i USA Du vil bli gitt spesifikke instruksjoner for å hjelpe pasienten.

Recovery

Recovery er vanligvis sannsynlig hvis tilstanden er fanget fort nok, og det er spesielt sannsynlig hvis pasienten ikke har noen symptomer på jern overdose innen 48 timer for å ta jern. I sjeldne tilfeller har folk dødd selv opp til en uke etter overdose, så er det viktig å søke behandling så snart som mulig.