Digidexo.com

Hvordan redusere risikoen for Alzheimers sykdom

Hvordan redusere risikoen for Alzheimers sykdom


Risikoen for å utvikle Alzheimers sykdom øker med alderen. Mens det ikke er garantert immunitet, er det visse ting du kan og bør gjøre som kan minske risikoen. Alzheimers er en sykdom som påvirker hjernen din. Ifølge Heather Hershberger, administrerende direktør i Greater Indiana Kapittel Alzheimers Association, kan livsstil påvirke hjernens helse.

Alzheimers foreningens anbefalinger for å redusere risikoen inkluderer en sunn, fysisk og sosialt aktiv livsstil samt sunn ernæring.

Bruksanvisning

•  Spis en hjerne sunt kosthold. Mørkhudete frukt, mat høyt på antioksidanter og lav i mettet fett, samt bakt eller grillet mat i stedet for stekt mat bør være en viktig del av kostholdet ditt.

Unngå mat og personlige produkter som inneholder nitrat og nitritt. Selv om effekten av nitrater og nitritter på hjernen ikke er fullt ut forstått, nyere forskning * tyder på at det er en sammenheng mellom spising nitrater og nitritt og en økt risiko for Alzheimers. Bearbeidet kjøtt, malt kjøtt, spekemat og ost, øl, vin og enda noen kosmetikk inneholder disse forbindelsene.

Øvelse på jevnlig basis. Fysisk aktivitet øker blodtilførselen til hjernen, og er nødvendig for dannelsen av nye hjerneceller. Øvelsen trenger ikke å være anstrengende. Delta i lagidretter, turgåing og ta trappene i stedet for heisen kan alle være nyttig i å holde hjernen sunn.

Bruk din hjerne. Forskning har vist at personer som holder seg mentalt aktive kan øke hjernens vitalitet og selv bidra til å skape en reserve av nye hjerneceller. Lesing, skriving, puslespill og bor på toppen av dagens hendelser er alle måter å holde hjernen aktiv.

Vær sosialt aktiv. Forskning har vist at dette kan også bidra til å forhindre utbruddet av demens. Prøv frivillighet, delta på kulturelle arrangementer, og arbeide for å utvikle personlige relasjoner.