Digidexo.com

Kosthold for Anfall Pasienter

Det første kurset av behandling for epilepsi er et antiepileptikum. For mange pasienter disse stoffene er ganske effektiv på å kontrollere antall beslag de vil oppleve. For noen, men disse stoffene er ineffektiv, og anfallene fortsette. En diett som finnes som kan hjelpe når medisinene ikke --- det er ketogen diett. Det ligner på Atkins diett, og selv om det brukes primært for barn, kan det hjelpe voksne som lider av epilepsi i tillegg.

Slik fungerer det

Selv om ketogen diett har vært vellykket på å hjelpe barn få full eller delvis kontroll over beslagene de lider av, er den eksakte årsaken til denne suksessen ennå ikke kjent. Dietten i seg selv er laget for å produsere store mengder ketoner, forbindelser til stede når kroppen forbrenner fett til energi. Noen forskere mener at beta-hydroksybutyrat, et biprodukt av ketose, er ansvarlig for å hemme anfall. Denne teorien blir nå testet.

Grunnleggende om Diet

Det er flere måter dietten kan brukes, men den grunnleggende filosofi er den samme.

Det er begynt på et sykehus, der pasienten gjennomgår en 24- til 48-timers faste perioden under tett oppsyn av hennes lege. Etter hennes fort, er hun i gang med sin nye måltidsplan, som er svært strenge. Fett er hennes viktigste kilden til energi, som fremmer ketose. For hver sjette kalorier hun inntar dette, er fire avledet fra fett, mens de resterende to er fra proteiner og karbohydrater.

Akseptable Foods

Ketogen diett har tre hovedkategorier, eller matvaregrupper som pasienten kan velge: Fri, begrenset, og fettstoffer. Vanligvis vil pasienten få lov til å spise maksimalt 15 gram karbohydrater om dagen, så mye protein og fett som han ønsker, og noen drikke så lenge det ikke inneholder karbohydrater.

De fleste av hans kalorier vil bli avledet fra fett som pølser, bacon, egg, majones og smør. Potetgull er også tillatt.

Grønnsaker som gulrøtter, brokkoli, spinat og salat faller i ubegrenset kategori, mens matvarer med et høyt sukkerinnhold, for eksempel godteri og brød, er ikke tillatt. Snacking mellom måltidene er strengt forbudt også.

Det anbefales at man tar en multivitamin mens du er på denne dietten for å sikre at en ernæringsmessige behov blir møtt.

Kost Alternativ

The Atkins diett kan være et effektivt alternativ for barn som har en vanskelig tid i samsvar med ketogen diett. Det grunnleggende av Atkins dietten er like i at det tvinger kroppen til å produsere ketoner; derimot, er dietten selv litt mildere, noe som gjør det lettere for barn å forholde seg til det. Det gir mulighet for større mengder av både protein og kalorier, og har vist seg å være like effektive. (Se referanser 2)

The Atkins diett kan være et alternativ for voksne med epilepsi som medisiner har ikke fungert for dem. Mange voksne kan ikke være i samsvar med ketogen diett, og derfor Atkins diett kan være et godt alternativ for dem også. (Se referanser 1)

Mulige risikoer

Hvis du velger å plassere barnet på en ketogen diett, eller å gå på det selv, ta hensyn til de mulige risikoene.

For det første er det ikke uvanlig at barn på diett for å oppleve vekst forsinkelser. Hvis hun er i stand til å bli flatet ut dietten, vil en vekst sprute vanligvis finner sted.

Nyrestein kan utvikle seg fra den urinsyre som bygger seg opp i blodet fra ketoner. I tillegg kan kvalme og oppkast oppstå under fasts.