Digidexo.com

Hvordan behandle en infisert Jellyfish Sting

Maneter er havdyr som har muligheten til å stikke sitt bytte med gift fra mothaker i sine tentakler. Når folk som svømmer i havet, noen ganger en manet svømmer forbi og svi person. Et stikk kan oppstå bare fra maneter pusse opp mot en person. Som et resultat, vil lesjoner vises på huden og forårsake alvorlig smerte som kan fortsette i opp til 48 timer. Hvis venstre ubehandlet, kan stikket bli infisert. Men med riktig pleie, kan du behandle en infisert manet brodd.

Bruksanvisning

En kontinuerlig rengjøre området hver femte time. Hvis du vet at såret er infisert - symptomer inkluderer rødhet, smerte, blemmer, økt størrelse - rengjør du området forsiktig med antibakteriell såpe og varmt vann for å hindre videre smitte. Kontroller at alle stingers er off av huden ved å helle hvit eddik på såret.

Drikk 2 liter vann daglig. Drikkevann vil styrke immunforsvaret og hjelpe kroppen din skylle ut mikroorganismer som forårsaker infeksjonen.

Påfør antimikrobielle salve til det infiserte området. Vask alltid sår med såpe og vann før påføring av salven. Dette maksimerer effekten av salven og hindrer ytterligere spredning av infeksjonen. Påfør salven kun når du ikke lenger føler noen stikkende fornemmelser og vet at alle stingers har blitt omhyggelig fjernet. Påføring kremer eller salver til sensitive områder kan øke smerte.

Ta Benadryl kapsler. Denne medisinen inneholder et antihistamin, som bidrar til å redusere betennelse og kløe i forbindelse med den infiserte manet brodd. Les og følg doseringsanvisningen på medisinflaske.

Ta kontakt med din lege umiddelbart. Selv om infeksjonen synes mindre, har en medisinsk ekspert titt på den infiserte såret for å avgjøre om antibiotika eller kraftigere medisiner er nødvendig. En ubehandlet infeksjon kan føre til sepsis (blod-infeksjon) og andre komplikasjoner, som kan være dødelig.

Tips og advarsler

  • Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du får feber, opplever brystsmerter eller har problemer med å puste under egenbehandling.