Digidexo.com

Hva er de skadelige effekter forårsaket av et landlig miljø?

Hva er de skadelige effekter forårsaket av et landlig miljø?


Landsbygda, eller på landsbygda, er mindre befolkede områder. Mens det er mange helsemessige fordeler med å bo i landlige områder, som for eksempel ren luft, mindre forurensning og tilgang til ferske matvarer, er det også negative fysiske og psykiske effekter fra landsbygda lever.

Tilgang til helsetjenester

Den største ulempen til å leve i et landlig miljø er mangelen på tilgang til helsetjenester. Rurale befolkninger vanligvis trenger å reise for å få legehjelp og legemidler. Den nærmeste sykehus kan være timer unna. I nødssituasjoner, sekundene teller, og en mangel på umiddelbare helsepersonale kan ha alvorlig negativ innvirkning helse i slike situasjoner.

Isolation

Isolasjon eller hytta feber kan forekomme i avsidesliggende områder. Dette er en mental helse problem som resulterer fra å ha lite å gjøre i lange perioder av gangen. Personen kan bli sint, frustrert, rastløs, irritabel og har unormal atferd. Noen mennesker har svært bivirkninger, for eksempel vold.

Kontakt med dyresykdommer

Distriktene er mer sannsynlig å ha gårder og husdyr. Visse sykdommer er første kontrakt i dyr, og kan deretter spres til mennesker, for eksempel kugalskap og hov-og klovsyke. Folk som bor i landlige miljøer har mer eksponering for slike sykdommer, selv om dette ikke er et vanlig problem.

Naïvite

Noen mennesker som vokser opp i landlige omgivelser ser verden gjennom et begrenset perspektiv. Mangel på varierte opplevelser, både kulturelle og sosiale, kan skape en naiv syn på livet. Hvis et landlig person reiser til et befolket urbant sentrum, kan han synes det er vanskelig å takle ting byfolk tar for gitt, slik som hjemløshet, kriminalitet og en urban livsstil. Dette kan føre til kultursjokk i den landlige person.