Digidexo.com

Hvorfor Child Har Clay Hvit Krakk?

Leire eller blek hvit avføring hos barn skyldes mangel på galle i fordøyelseskanalen. Leveren produserer galle for å bidra til å bryte ned fett i fordøyd mat, og galle farger avføring brun. Betennelse i leveren og blokkering av gallekanal hindre galle å trenge inn i fordøyelseskanalen og føre til blek avføring hos barn.

Årsaker Betennelse

Infeksjonssykdommer som hepatitt eller cirrhose kan irritere barnets leveren, redusere galleproduksjon. Overdreven inntak av visse kjemikalier kan også skade leveren, stanse galle produksjon og forårsake blek avføring.

Årsaker til Blokkering

Steiner i gallekanalen og kreft i leveren, bukspyttkjertelen eller gallekanalen kan blokkere galle fra å komme inn et barns fordøyelsessystemet. Slimhinnen i gallekanalen kan også begrense over tid.

Andre symptomer

Et barn med blek avføring kombinert med feber, gulsott (gulnet hud og øyne), cola-farget urin, vekttap eller magesmerter lider vanligvis fra et problem med leveren, bukspyttkjertelen eller galleveiene.

Blek avføring hos spedbarn

Babyer født med en blokkering i sine gallegangene - en tilstand som kalles galle atresi - vil ha blek avføring, samt gulnet hud og vekttap. Symptomene vanligvis dukker opp i løpet av de første seks ukene av livet.

Betraktninger

På grunn av de mange mulige årsaker til blek avføring i et barn, så vel som de alvorlige komplikasjoner som kan oppstå, er å søke råd hos en lege er viktig. Tester kan fastslå den eksakte årsaken og identifisere riktig behandling.