Digidexo.com

Hva kan du gjøre for å holde Human Vedlegg sunt?

Hva kan du gjøre for å holde Human Vedlegg sunt?


Vedlegget er en liten struktur festet til tykktarmen, skjønt den ikke tjener noe formål direkte for fordøyelsen. Den siste teori angå tillegget antyder at det er et lagringssted for kroppens tilførsel av gode bakterier. Vedlegget kan bli lett betent eller blokkert, noe som fører til betydelig smerte og infeksjon. Heldigvis vil en rekke teknikker for å opprettholde en sunn vedlegg.

Diet

Blindtarmbetennelse er ofte skyldes tilfeldig biter av avføring som løsnet og blokkere for åpning av vedlegg. Av denne grunn er det viktig å holde krakken en riktig konsistens for effektiv fjerning. Spis rikelig med høy-fiber matvarer, som frukt, grønnsaker, belgfrukter og helkorn. En diett høy i fiber hjelper presse avfall gjennom fordøyelseskanalen. Fiberen endres også konsistensen av avfallet, slik at det er mindre sannsynlighet for å bryte fra hverandre og blokkere appendix åpning. Du bør også unngå mat med høyt fett og sukker. Hvis det er mulig, begrense inntaket av bearbeidet mat, slik som snacks kaker, kjeks, frossen mat og kjeks. Ikke bare er disse typer matvarer generelt usunn, de også forårsake blokkeringer i fordøyelseskanalen.
Tilstrekkelig fluidforbruk sikrer at legemet holder seg hydrert, noe som er viktig for å opprettholde indre helse. I tillegg hjelper vann presse avføringen gjennom fordøyelseskanalen, noe som er viktig for å holde avføringen fra blokkerer vedlegget. Drikk minst åtte porsjoner med vann (8 oz. Hver) hver dag.

Trening

Selv om øvelsen i seg selv vil ikke faktisk hindre vedlegget fra å bli smittet eller blokkert, vil det ha en positiv innvirkning på vedlegget. Optimal generelle helse er viktig for å opprettholde en sunn vedlegg. Mål å gjøre kardiovaskulær trening i minst 30 minutter, fire eller fem dager per uke. I tillegg legger styrke-øvelser til rutine minst tre dager per uke. Regelmessig mosjon vil gjøre immunforsvaret mer kraftfull, noe som vil være svært viktig hvis blindtarmen din ikke blir usunn.

Varselskilt

Gjennom hele livet ditt, se etter faresignaler på blindtarmbetennelse. Smerten vil vanligvis begynne rundt navlen, og deretter gå raskt til nedre høyre side av magen. Smerten vil bli stadig verre når du flytter, hoste eller hopping. De fleste mennesker også oppleve kvalme, oppkast, tap av appetitt, uvanlig avføring, lav feber og unormal vannlating. Hvis du merker symptomer på blindtarmbetennelse, bør du søke legehjelp umiddelbart. Hvis venstre ubehandlet, kan tillegget sprekke, noe som kan føre til en livstruende infeksjon.