Digidexo.com

Drug Treatment for Collegeanous kolitt

Drug Treatment for Collegeanous kolitt


Kollagene kolitt er en av flere inflammatoriske tarmsykdommer. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, de vanligste symptomene er kronisk, vannaktig, ikke-blodig diaré. Behandling for collagenous kolitt starter med livsstilsendringer som en lav-fett diett, men noen ganger narkotika er nødvendig.

Anti-diaré medisiner

Hvis collagenous kolitt løser ikke på egen hånd eller en lav-fett diett er ikke nok til å bringe det inn i remisjon, sier Mayo Clinic leger ofte begynne med anti-diaré medisiner som Imodium eller Lomotil. Begge er reseptfrie. Et tredje alternativ for mer alvorlige symptomer på collagenous kolitt er Pepto-Bismal.

Anti-inflammatoriske medisiner

Hvis anti-diaré medisiner er ikke nok til å bringe collagenous kolitt i remisjon, leger vil foreskrive en anti-inflammatoriske medisiner. Vanlige medisiner inkluderer Mesalamine (Rowasa eller Canasa) og sulfasalazin (Azulfidine).

Steroider

Leger også foreskrive steroider som prednison eller budesonid (Entocort) for å redusere betennelse forårsaket av collagenous kolitt. Vanligvis de bare foreskrive steroider for plutselige alvorlige utbrudd av diaré.

Immunsuppressive medisiner

Leger også bruke immundempende medisiner for å behandle alvorlig collagenous kolitt som ikke svare på noen andre medisiner. Vanlige immunsuppressive medisiner inkluderer azatioprin, som selges under navnet Imuran.

Kirurgi

Leger vil anbefale operasjon hvis kollagen kolitt symptomene ikke svare på noen medisiner. Kirurgi involverer fjerning av hele eller en del av tykktarmen.