Digidexo.com

Effekten av røyking & Søn Tørking på næringsinnholdet i fisk

Effekten av røyking & Søn Tørking på næringsinnholdet i fisk


Røyking og sol tørking er både gamle og fortsatt populære metoder for fremstilling av matfisk og forlenge holdbarheten av fisk for senere forbruk. De fleste metoder for matlaging eller oppbevaring av matvarer påvirker næringsinnholdet.

Sun Tørking

Prosessen med sol-tørking av fisk består av å bare legge hele fileter eller strimler av fileter på hjell på lyse, solfylte dager. Ingen ekstern varmekilde blir brukt. Noen mennesker salt eller saltlake fisken før tørking, mens andre bare sette den ut i solen for å tørke.

Røyking

Fritt innebærer soaking fisken i en saltoppløsning (eventuelt inneholdende sukker, krydder eller andre smakstilsetninger, så vel som salt), og deretter tørking av den i nærvær av tung røk. Noen røykere legge varme for å fremskynde tørkeprosessen. Fisk kan også være "kaldrøykt" når røyken fra tre er avkjøles før vi går i smoking kammeret.

Soltørket Nutrition

Lite, om noe tap av næringsverdi skjer under dehydrering prosessen av sol tørking. Bare vann fjernes fra fiskekjøttet. Hvis fisken ble saltlake eller saltet før tørking, forventer forhøyede nivåer av natrium som kan være tilstede.

Kald røyk

Røken i kulde-røkeprosessen tilfører ingen næringsverdi til fisken, så som i sol tørking, ernæring avledet fra fiskekjøttet stort sett uendret. På grunn av den saltlaken prosessen, men natrium er ganske høy, og noen ekstra kalorier kan være til stede hvis sukker ble anvendt i laken.

Hot Smoking

Oppvarmingsprosessen i varmt røyking vil lage noen av fett og oljer fra fisk, rende kjøttet lavere i kalorier, men også lavere i omega-3 fettsyrer. Som i kaldrøyking, vil brining prosessen legge natrium og eventuelt legge kalorier.

Vitaminer

Alle fisk gir en forholdsvis fettfattig, vitamin-rik kilde av høy kvalitet protein. Den nøyaktige mengde av vitaminer, avhenger av fiskeslag, men generelt fisk er svært høy i vitamin A, vitamin D, karotenoider og vitaminer i B-komplekset. Ingen av disse er redusert av røyking eller sol tørking.