Digidexo.com

Hvordan beregne Coverline

Hvordan beregne Coverline


Mange kvinner kartlegge sine temperaturer for å holde styr på når de er fruktbare. Den Coverline er den høyeste temperaturen en kvinne opplever før hun ovulates. Bestemme Coverline løpet av en syklus er viktig fordi den markerer overgangen fra pre-ovulatory fasen til den post-ovulatory fase. Denne informasjonen er spesielt viktig når praktisere naturlig familieplanlegging for å unngå eller oppnå graviditet. Det tar vanligvis bare noen få sykluser av praksis for å lære å nøyaktig beregne din coverline; kan det imidlertid ta lengre tid hvis du har en tendens til å ha uberegnelig temperaturer.

Hvordan beregne Coverline

våkne opp på samme tid hver morgen og ta temperaturen før du får ut av sengen. Denne temperaturavlesning er kjent som kroppstemperaturen, som er den temperaturen i kroppen i ro.

Spill inn temperaturen på diagram eller en graf. Sørg for å registrere temperaturen umiddelbart etter å ha tatt det for å unngå muligheten for å glemme hva det var senere.

Fullfør en full syklus. En full syklus begynner på den første dagen av mensen og ender på den første dagen i neste periode.

undersøke deg temperaturer. I en sunn Eggløsning syklus, bør du merke en endring i dine daglige temperaturer omtrent to uker fra slutten av syklusen. Ifølge National kvinner Health Information Center, etter at du har eggløsning, temperaturen øker med minst 0,4 grader og forblir forhøyet i minst tre påfølgende dager. På de fleste diagrammer er det lett å se den generelle område hvor den termiske skift inntraff.

Se på seks temperaturer forut for termisk skift. Finn den høyeste av de seks temperaturer og legge til en tidel av en grad til det. Denne temperaturen er din coverline.

Gjenta disse trinnene for et par flere sykluser. Etter hvert vil du kunne bestemme coverline før slutten av syklusen. Kvinner som har regelmessige sykluser kan være i stand til å sammenligne sine diagrammer og coverlines å forutsi eggløsning rimelig løpet av noen få dager.

Hint

  • Det er viktig å ta temperaturen på samme tid hver morgen for å få nøyaktige kartlegging resultater. Den generelle regelen er at basal kroppstemperatur stiger omtrent en tiendedel hver halve time. Hvis du er sent tar din temperatur, lage et notat på kartbildet, og står for tidsforskjellen tilsvarende.