Digidexo.com

Medisinske årsaker til Rapid Vekttap

Medisinske årsaker til Rapid Vekttap


Selv om folk flest er nok mer opprørt når klærne begynner montering stramt heller enn baggy, er det andre som er rettmessig bekymret for hvorfor deres klær plutselig føles løsere. For annen mystisk grunn, de er raskt å miste vekt. Ufrivillig vekttap kan være på grunn av forskjellige medisinske tilstander. Grunner kan variere fra fysiske sykdommer til spiseforstyrrelser slik som anoreksi. Mens miste vekt bevisst på en sunn måte er en positiv handling, tar av pounds for fort og utilsiktet kan være usunn.

Diabetes

Vekttap koblet med diabetes kan være tilsiktet eller utilsiktet. Personer med type 1 diabetes ikke produserer nok insulin, mens type 2 diabetikere er ikke i stand til å håndtere insulin riktig. Ofte, når type 2 diabetikere er plassert på diabetiske dietter, de taper vekt. Imidlertid er vekttap for type 1-diabetikere vanligvis utilsiktet. På grunn av sin høye sukker nivåer, kan type 1 diabetikere dehydrere og derfor drikke mer vann, forårsaker dem til å urinere ofte og gå ned i vekt raskt. Også på grunn av en mangel på insulin, cellene sulte. Derfor, for kroppen for å produsere energi, må den for å brenne av fettceller, forårsaker hurtig vekttap.

Kreft forårsaker rask vekttap

Flere typer kreft kan forårsake hurtig vekttap. Ifølge online medisinsk bibliotek merk Håndbøker, noen kreftpasienter opplever vekttap, selv om de kan ha en god appetitt. Andre taper vekt på grunn av redusert appetitt og kvalme eller som et resultat av vanskeligheter med å svelge. Noen vanlige kreftformer som forårsaker raske vekttap inkluderer lungekreft, tykktarmskreft, bukspyttkjertelkreft og leukemi. Kreftpasienter som gjennomgår kjemoterapi og stråling behandlinger kan også oppleve tap av appetitt, noe som resulterer i hurtig vekttap.

Humant immunsviktvirus

Den humant immunsviktvirus (HIV), som forårsaker AIDS, er en annen alvorlig medisinsk problem som vanligvis fører til dårlig appetitt og vekttap. Kroppen jobber hardere for å bekjempe infeksjoner når HIV-viruset angriper kroppens immunsystem. Som et resultat av mennesker med HIV har tilleggskrav energi og næringsstoffer, med infeksjon øke kroppens behov for mat. Hvis HIV-pasienter ikke spiser mer for å dekke kroppens ekstra behov for næringsstoffer og energi, kan hurtig vekttap oppstår.

Andre sykdommer som forårsaker Rapid Vekttap

Forhold som cøliaki, irritabel tarm-syndrom og kolitt (Crohns sykdom) er sykdommer som kan forårsake gastrointestinale komplikasjoner, fordøyelsesproblemer og kontinuerlig diaré. Vanligvis er disse tegn til at kroppen ikke er i stand til normalt å oppta mat næringsstoffer over mage-tarmkanalen. Som et resultat, kan hurtig vekttap forekommer. Tuberkulose er en sykdom kjent for vekttap som dette lungesykdom kan føre til tap av appetitt.

Hypertyreose og Stress

Hypertyroidisme, som er et hormon ubalanse, innebærer en tilstand av skjoldbruskkjertelen overproducing spesielle hormoner, som fører til hurtig vekttap. Når kroppen er dyppet i for mye tyroidhormon kroppens metabolisme øker, i tillegg til økt fysisk aktivitet.
Mens noen mennesker opp i vekt mens stresset, andre ned i vekt fordi de spiser mindre. Selv om det er sjeldent, i noen tilfeller, stress kan føre til at skjoldbruskkjertelen til å være hyperaktiv. Dette stimulerer appetitten, slik at kroppen til å brenne kalorier på en raskere hastighet enn normalt.

Anoreksi

Anoreksi er en alvorlig spiseforstyrrelse der folk sulte seg, noe som resulterer i hurtig vekttap. Ifølge Cleveland Clinic, er det noen som anses anorektisk når kroppsvekt er minst 15 prosent mindre enn det som er ansett som en normal vekt. Foruten fører til alvorlige helseproblemer, kan anoreksi også være dødelig. En av de viktigste symptomene noen er anorektisk er kroppens vekt er ikke i samsvar med alder, høyde og bygge. Andre symptomer er skjør hud, kortpustethet, nekter å spise offentlig svakhet og blir besatt av kaloriinntaket.

Medisiner

Noen medisiner som antidepressiva kan føre til hurtig vekttap. Amfetamin, skjoldbrusk medisiner og kjemoterapeutika er andre medisiner som kan føre til utilsiktet og raskt vekttap.
Siden tidlig på 1950-tallet, har leger vært forskrivning reseptbelagte legemidler for vekttap. Disse medikamentene øker serotoninnivået i hjernen, noe som gir hjernen meldingen magesekken er full. Dette reduserer en persons appetitt så han spiser mindre og metabolic rate øker, noe som resulterer i vekttap. Imidlertid bør disse medikamentene tas med forsiktighet og nøye overvåket av en lege.