Digidexo.com

Arteria vertebralis kompresjonsbehandling

Befinner seg i utsnitt og forgrening opp til hjernen, de to vertebrale arterier løpe parallelt med karotidarterien. De fører blod fra hjertet til hjernen. Noen type delvis blokkering kan føre til komprimering til disse arteriene, noen ganger referert til som arteria vertebralis syndrom eller arteria vertebralis komprimering. Forhold som kan forårsake dette er plakk (aterosklerose) eller en defekt eller skade på arterien. Behandling og forvaltning av denne tilstanden kan forbedre mobilitet, generelle helse og være livreddende i kommer tilfeller.

Symptomer

Når en person med arteria vertebralis komprimering snur hodet, fører det til at ryggraden til å presse mot noen av arteriene som gir blod strømme til hjernen. Dersom arterien har en blokkering, er resultatet redusert blodstrøm. Symptomene kan omfatte svimmelhet, rask bevegelse av øynene som kalles nystagmus, og muligens plutselig tap av bevissthet. Utgangspunktet forholdene kan være mild. Men som blokkering av arterien blir større, vil de forverres.

Drug Treatment

Behandlingen avhenger av den underliggende årsaken til blokkeringen. Bildebehandling som for eksempel ultralyd og MR bør gi legen en idé om årsaken og derfor den beste metoden for vellykket behandling. Dersom det fastslås at blokkeringen skyldes åreforkalkning, kan medikamentell behandling bare være et forebyggende tiltak for å unngå ytterligere hindringer i kroppen din. Vaskulære legemidler som forbedrer blodstrømmen ved å redusere innsnevring eller lukke av arteriene er ett valg. Antikoagulanter vil bidra til å holde blodet tynne og la den bevege seg mer fritt.

Kirurgiske alternativer

Til syvende og sist, vil kirurgi trolig være nødvendig. Som med medikamentell behandling, vil operasjonen avhenge av den underliggende årsaken til komprimering. For aterosklerose, kan en angioplastikk hjelpe. En liten ballong, settes inn i arterien, er presset opp for å lette den delvise blokkering.

For skadde eller defekte arterier, er løsningen mer komplisert. Bilde arterien i halsen som en hageslange. Når slangen er stadig bøyd, en krøll former. Dette krøll hindrer god flyt av vann går gjennom slangen. Måter å rette dette problemet kan inkludere å skjære bort det press og grafer på et nytt stykke slange eller medisinsk, en arteriell graf.

Du kan ta slangen, så hogg den av rett før det press, og koble den til en annen slange. Dette ville være en bypass. En siste scenario kan omfatte sette noe for å gi stabilitet til slangen, ved å benytte en kunstig stykke for å erstatte den ødelagte arterie eller gi den med støtte.

Livsstilsendringer

Siden en primær årsak til arteria vertebralis komprimering kan være en oppbygging av plakk, er noen endringer i livsstil er nødvendig for å unngå ytterligere komplikasjoner. Et sunt kosthold fri for kolesterol og fett vil gå langs veien i å forebygge problemer med blodårene dine. Blodtrykket og kolesterolnivået trenger overvåking. Røyking er en kjent risikofaktor for hjerte og karsykdom, så hvis du røyker, er det på tide å slutte. Legen kan gi deg en plan for å forbedre ditt treningsprogram. Noe øvelse med denne tilstanden bør bare være på legens anbefaling.